зарубіжна література 20 століття коротко

Зарубіжна література другої половини ХХ століття явила неабияке розмаїття талантів і яскраве втілення творчості в художньому слові. Значною мірою вона розвивалася під знаком постмодернізму, яким узагальнено називають новітні тенденції у мистецтві, що виникли після модернізму та авангардизму. Сучасна західна культурологія не знає більш спірного поняття. В обіг воно увійшло наприкінці 30-х років ХХ ст. у зв’язку з висловлюваннями про занепад духу експериментаторства в модернізмі, однак по-справжньому прижилося в теорії архітектури в 70-ті роки, а згодом перейшло й у сферу літератури, малярства, .


Інші. Головна Література Історія зарубіжної літератури XX століття. Наст >. Авторизуйтеся для перегляду анотації та можливості завантаження одним файлом. Лекційні матеріали ЛЕКЦІЯ 1. Французька література Антуан де Сент-Екзюпері - письменник, льотчик, філософ. Життєвий шлях письменника (1900-1944) Особливості творчого методу письменника ЛЕКЦІЯ 2. Екзистенціалізм у французькій літературі. Ж.-П. Сартр, А. Камю Екзистенціалізм як напрям філософії та літератури.


Модернізм XX століття, його риси та особливості. Головна Культурологія Історія мистецтв. < Попередня. Поряд з цим століття продемонстрував тривожний занепад культури, розвиток страхітливих озброєнь, небезпека ядерної катастрофи, економічні кризи і безліч локальних конфліктів і воєн. Перша і Друга світові війни, Жовтнева революція в Росії і крах СРСР (1991), що призвели до зміни політичної карти світу, стали головними віхами в історії світової культури. Породжений ними перегляд старих ("буржуазних") ідеалів викликав у свою чергу поширення уявлень про занепад західної цивілізації ("Занепад Європи" О. Шпенглера та ін), що зробило потужний вплив на розвиток соціокультурних ситу.


Зарубіжна література ХХ ст. КОНЦЕПЦІЯ І ПЛАН КУРСУ (2016-2017 навч.рік). Протягом першого триместру на четвертому курсі ми ознайомимося з тенденціями розвитку світової літератури у першій половині ХХ століття, сконцентруємо увагу на теоретичних та практичних пошуках модернізму. Другий триместр буде переважно присвячено другій половині ХХ століття, ми сфокусуємося на витоках, хронології, теоретичних засадах літератури постмодернізму, проаналізуємо специфіку розвитку національних літератур. Літературу можна вивчати лише через тексти, тому читання всіх зазначених в плані текстів обов’язкове.


«Світова література у першій половині ХХ століття розвивалася під впливом подій історії. Важливе місце у літературі належить антивоєнної темі. Її витоки – у світовій війні 1914-1918 років. Антивоєнна тема стала основою у творах письменників «втрачене покоління» - Еге. У окупованих фашистами країнах (Франції, Польщі, Чехословаччини, Данії) активно діє підпільна антифашистська печатку, публікуються антифашистські листівки, статті, повісті, розповіді, вірші та п'єси. Найяскравіша сторінка в антифашистській літературі – поезія Л. Арагону, П. Елюара, І.Бехера, Б.Бехера.


Багато чого в культурі XX ст. робить її зовсім іншою в порівнянні з усією попередньою історією людства. З небаченою силою проявилася закономірність прискорення історичного процесу. Перестають відігравати попередню роль простори і відстані, а протягом життя лише одного покоління відбуваються зміни такої глибини і значущості, що вони змінюють і образ світу, і спосіб мислення. Якщо останні 50 тисяч років існування людства виміряти числом поколінь (тривалість життя покоління умовно приймемо за 62 роки.


У першому розділі подається навчальна програма курсу "Історія зарубіжної літератури XX століття", варіанти "Робочої програми", перелік художніх текстів для обов'язкового читання і вивчення напам'ять. У другому розділі студентам запропоновані лекційні матеріали з кожної теми, які передбачено робочою програмою.


Зарубіжна література. Комплексна підготовка до ЗНО та ДПА - матеріали охоплюють весь курс зарубіжної літератури від стародавніх часів до сьогодення. Звісно, початок другої половини XX ст. ознаменований осмисленням гіркого досвіду світових воєн (особливо Другої світової війни й руху Опору фашизму). У Німеччині (країні, звідки гітлеризм почав свій кривавий похід) таким осмисленням займалася література розрахунку з минулим. Яскравим явищем цієї літератури є творчість уже знайомого вам німецького письменника Генріха Белля. Пригадайте важкі роздуми анонімного героя оповідання «Подорожній, коли ти прийдеш у Спа.» над тим, а за що ж, власне, він воював і за які ідеали його понівечено?


Гіпермаркет Знань>>Зарубіжна література>>Зарубіжна література 11 клас>>Зарубіжна література: Література першої половини 20 ст. Історико-соціальне тло доби: падіння імперій, світова економічна криза,поява тоталітарних режимів. Перша світова війна. Вплив філософських, наукових, соціологічних концепцій на формування світобачення людини. Розкол літератури на елітарну та масову. Вступ, або з чого починалася література XX століття У сучасній свідомості.


Зарубіжна література. Рівень стандарту. 11 клас. Міляновська. ПРОБЛЕМА ВІЙНИ І МИРУ В ЛІТЕРАТУРІ ХХ СТОЛІТТЯ. На початку ХХ століття Європа покладала величезні надії на майбутнє. Всі сподівалися змін, знищення міщанських цінностей та старої політичної системи, чекали народження на її уламках нового, енергійного світу. Однак ніхто і гадки не мав, що весь ентузіазм молодого століття виродиться в жахіття воєн, революцій і голодоморів, жертвами яких стануть десятки мільйонів життів. На ці катастрофи людство відгукнулось екзистенціальним світоглядом, головні риси якого — відчуття страху і відчаю, п.


Головна » Презентації з зарубіжної літератури. Презентація на тему: Західна поезія першої половини 20 століття. Завантажити презентацію. Отримати код. - літературна течія у французькій літературі поч. XX ст., лідером течії був Жюль Ромен. Унанімісти проголосили себе противниками символістів. Вони прагнули до соціальної тематики, правдивого відображення життя, а також до простоти стилю. Унанімісти проповідували принцип єднання народів, «однодушності» людей, злиття людини та природи. Мета - вивести літературу на простір багатолюдних вулиць, ущерть заповнених стадіонів і театральних залів.


романіста НІМЕЧЧИНА ЛІТЕРАТУРА ПІСЛЯВОЄННИХ ДЕСЯТИЛІТЬ: ПРОЗА, ПОЕЗІЯ, ДРАМА Перші повоєнні десятиліття Борхерт: голос покоління "На вулиці перед дверима": доля солдата Кеппен: "Смерть у Римі" Поезія: Готфрід Бенн Неллі Закс: "Писати мене навчила смерть" Енценсберг: поетичне посібник і поетичне ліки Драма: Петер Вайс Німецькомовні письменники: сучасний етап ЛІТЕРАТУРА НДР: АННА ЗЕГЕРС Останні книги ветеранів Творчість Ганни Зегерс Прозаїки післявоєнного призову Поезія Драматургія: Хайнер Мюллер.


В«Зарубіжна література ХХ століття В». Роботу виконала: Тигранян Олена Едіковна. В«Світова література першої половини XX століття розвивалася під безпосереднім впливом подій історії. Важливе місце в літературі належить антивоєнної темі. Її витоки - в першій світовій війні 1914-1918 років.


романіста НІМЕЧЧИНА ЛІТЕРАТУРА ПІСЛЯВОЄННИХ ДЕСЯТИЛІТЬ: ПРОЗА, ПОЕЗІЯ, ДРАМА Перші повоєнні десятиліття Борхерт: голос покоління "На вулиці перед дверима": доля солдата Кеппен: "Смерть у Римі" Поезія: Готфрід Бенн Неллі Закс: "Писати мене навчила смерть" Енценсберг: поетичне посібник і поетичне ліки Драма: Петер Вайс Німецькомовні письменники: сучасний етап ЛІТЕРАТУРА НДР: АННА ЗЕГЕРС Останні книги ветеранів Творчість Ганни Зегерс Прозаїки післявоєнного призову Поезія Драматургія: Хайнер Мюллер.


Зарубіжна культура XIX-XX століття. Інші методичні матеріали на урок Культура скачати. Використана література. Вступ. В історію світової культури XIX ст. увійшло як доба піднесення і розквіту літератури, образотворчого мистецтва, музики. Саме в цей час з'явилися твори, що становлять дорогоцінне надбання духовної культури всього людства. Аналізуючи розвиток культури за цей період, передусім варто зазначити, що на нього вплинули значні світоглядні та соціальні зміни. Під впливом літературного романтизму в 20-ті роки оформився романтизм у музиці. Композитори-романтики: К.М.Вебер, Р.Вагнер, Ф.Ліст, Дж.Россіні та інші створили справжній культ музики.


№4 в Классическая литература №25 в Зарубежная классика. 1404 2336 3769 29107 прочитали. ISBN . 4.22. Хочу купить. №20. Зрелые годы короля Генриха IV. Генрих Манн.


Наприкінці XIX століття стали відчутними тривожні симптоми світового розвитку. У суспільстві, де, на перший погляд, панував правопорядок, мораль, релігія, з’явилися раптом деструктивні елементи, які не осягалися розумом: жорстока ринкова боротьба у промисловості, винищувальні імперіалістичні війни, соціальні революції тощо. Представники прогресивної філософської думки (А. Шопенгауер, Ф. Ніцше, К. Ясперс, С. Кьєркегор, 3. Фрейд та інші) розглядають життєві явища в їхній мінливості й суперечливості; об’єктом дослідження вони обирають сучасну їм людину з її радощами й сподіваннями, прикрощами й смутком, людину, яка відчувала себе пригніченою і знеособленою в суспільстві.


20-30-ті роки ХХ століття були складним випробування для української літератури, яка тільки-но розквітла й була знов розтоптана та пригнічена. Прозаїки та драматурги нашої країни відходили від соціалістичного реалізму, надавали перевагу модерністським течіям, творчо переосмислювали складні реалії тогочасного життя. Але все це негативно вплинуло на їхні долі, адже в радянському суспільстві письменник повинен бути гвинтиком у великій машині соціалізму. Помітили помилку? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть CTRL + ENTER. ×. Скарга на матеріал.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина