контрольна робота 5 клас українська мова лексикологія

Різнорівневі завдання з розділу "Лексикологія". І рівень - 6 тестових завдань; ІІ-ІІІ рівні - виконання завдань (переписати речення, уставляючи пропущені розділові знаки, утворити синонімічні ряди, пояснити походження слів), ІУ рівень - скласти міні-твір, використовуючи синоніми, антоніми, омоніми, стилістично забарвлену лексику. Конспект на урок Українська мова скачати.


КР з української мови з теми «Лексикологія». клас. І варіант. 1.Виберіть правильне визначення. Лексика – це: а)розділ науки про мову, який вивчає лексичне значення слова; б)сукупність слів певної мови; в)те, що слово означає. 2. Про лексичне значення слова ми дізнаємося з


Мета: навчальна: перевірити знання учнів із теми «Лексикологія», вміння школярів сприймати й розуміти аудіотекст, виконувати тестові завдання, працювати самостійно; розвивальна: розвивати логічне мислення, мовленнєві уміння і навички, навички самоконтролю, збагачувати словниковий запас; виховна: виховувати увагу до слова; пильність, любов до рідної землі, її легенд.


Робота подається в двох варіантах, містить тестові та письмові завдання. Можна використовувати з метою удосконалення і систематизації знань учнів з теми "Лексикологія. Групи слів за значенням". Групи слів за значенням» 5 клас тест (5 класс) на тему. Опубликовано 30.06.2015 - 15:17 - Афанасьева Ольга Владимировна. Робота подається в двох варіантах, містить тестові та письмові завдання. Можна використовувати з метою удосконалення і систематизації знань учнів з теми "Лексикологія. Групи слів за значенням". Скачать


Англійська мова Інформатика Математика Німецька мова Російська мова Українська мова. 4 клас. ▾. Англійська мова Інформатика Математика Німецька мова Природознавство Російська мова Українська мова ДПА-2021. 5 клас. ▾. Англійська мова Інформатика Математика Німецька мова Природознавство Російська мова Українська література Українська мова Французька мова. 6 клас. ▾. Англійська мова Інформатика Математика Німецька мова Російська мова Українська мова Французька мова. 7 клас. ▾. Заболотний (зошит для контрольних робіт) 2018 рік. Лексикологія. ВАРІАНТ 1. 1. Багатозначним є кожне слово в рядку А теплий, крило, літати.


Українська мова - державна мова України. 2017-12-25 13:19. Система пуску тракторних двигунів. Пропоную два варіанти контрольних робіт для учнів 5 класу з теми "Лексикологія. Фразеологія". Даний матеріал дасть змогу вчителеві досить конкретко визначити рівень знань своїх учнів. Автор: Баяк Євгенія Анатоліївна, учитель Деснянської гімназії. tematychna_kontr_robota_5_klas_leksyka.frazeologiya.rar - 21.22 KB. Предмети: Українська мова. Класи: 5 клас.


Головна » Файли » Українська мова » Контрольні роботи. Лексикологія. Фразеологія. 5 клас. 08.03.2016, 21:26. Контрольна робота. Лексикологія. Фразеологія. Граматичне завдання. Списати прислів’я, вставивши пропущені букви, розкриваючи дужки , вставити на місці пропусків антоніми і підкреслити їх. (В)літку наїдаєт…ся, а ___ висипляєт…ся. Ва…ко (в)навчан…і, зате ___ (в)роботі . З’єднати синоніми з відповідними словами з дужок. Підкреслити синоніми.


Мета: □ навчальна: перевірити знання учнів із теми «Лексикологія», вміння школярів сприймати й розуміти аудіотекст, виконувати тестові завдання, працювати самостійно; □ розвивальна: розвивати логічне мислення, мовленнєві уміння і навички, навички самоконтролю, збагачувати словниковий запас; □ виховна: виховувати увагу до слова; пильність, любов до рідної землі, її легенд.


Українські пісні. Наше опитування. Оцініть мій сайт. Контрольна робота з теми «Лексикологія». І варіант. Завдання 1-8 мають по три варіанти відповіді, серед яких лише один правильний. Контрольна робота з теми «Лексикологія». ІІ варіант. Завдання 1-8 мають по три варіанти відповіді, серед яких лише один правильний.


«Українська мова і література в школі» [191]. Журнал. Лабораторія літературної освіти Інституту педагогіки [8]. У статті подано завдання в тестовій формі для проведення тематичних контрольних робіт у 5 класі з теми «Лексикологія. Стилістичні засоби лексикології і фразеології». Ключові слова:завдання в тестовій формі, лексикологія. Статтю у форматі PDF Ви маєте змогу вивантажити із сервера. 1.


Контрольні роботи з української мови. Контрольна робота 5 клас. Повторення вивченого в початкових класах. Варіант 1. 1. Іменник: а) виражає ознаку предмета і відповідає на питання який? Яка? Яке? Які? . Контрольна робота 5 клас. Лексикологія. І варіант. 1. Позначте рядок з реченням, у якому неправильно вжито слово неділя. А У неділю рано зілля копала (Народна пісня); Б Була неділя — тихий час дозвілля (М. Рильський); В Ця неділя була важкою: щодня по шість уроків (3 розмови); Г У неділю Кайдаші пішли до Довбушів на оглядини (І. Нечуй-Левицький).


«Українська мова і література в школі» [191]. Журнал. Лабораторія літературної освіти Інституту педагогіки [8]. У статті подано завдання в тестовій формі для проведення тематичних контрольних робіт у 5 класі з теми «Лексикологія. Стилістичні засоби лексикології і фразеології». Ключові слова:завдання в тестовій формі, лексикологія. Статтю у форматі PDF Ви маєте змогу вивантажити із сервера. 1.


Инфоурок › Украинский язык ›Тесты›Тестові контрольні роботи з української мови для 5 класу. Тестові контрольні роботи з української мови для 5 класу. Скачать материал. Скачать материал. Найдите материал к любому уроку, указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему: Выберите категорию


Тематична контрольна робота «Лексикологія» (тестові завдання), українська мова. Тематична контрольна робота «Лексикологія» (тестові завдання), українська мова, Хід заняття Тематична контрольна робота «Лексикологія» (тестові завдання), українська мова. Варіант 1. 1. Позначити, у якому рядку всі слова — діалектизми


Лексикологія. Лексика української мови за походженням. Пряма, непряма мова. Діалог. Розділові знаки при прямій мові і діалозі. Фразеологізми української мови. Лексичні норми сучасної української мови. Лекція 3. Лексичне значення слова. 1. Ураїнська мова 5 клас Лексикологія. Варіант I 1. Укажіть стилістично забарвлене слово. А радісно Б хатка В дерево Г велосипед 2. Укажіть словосполучення зі словами в прямому значенні.


Підготовка до контрольної роботи за темою «Лексикологія .Фразеологія.» Тестові завдання за темою "Фразеологія" learningapps.org/1708956 Тест для самоперевірки з теми «Лексикологія. Фразеологія» 1. З’ясуйте, яке значення слова «вікно» є переносним: А) отвір для світла; Б) екран дисплея; В) отвір певного призначення в машині; Г) невеличке озерце в болоті; Д) вільна година між лекціями. Мітки: Українська мова 6 клас. Немає коментарів: Опублікувати коментар. Рекомендована публікація. Підготовка до контрольного усного твору-роздуму у публіцистичному стилі мовлення на суспільну тему. Загальна кількість переглядів.


Готуємося до зовнішнього незалежного оцінювання з 5 класу КОНТРОЛЬНА РОБОТА З ТЕМИ: «Лексикологія. Фразеологія» (5 клас) Комбінований залік Контрольна робота у формі такого заліку дає можливість створити «ситуацію успіху» для учнів із різними рівнями навчальної компетенції. Комбінований залік Бліц-тест (Завдання бліц-тесту спрямовані на виявлення знань лінгвістичних понять і, як правило, доступні для розв’язання всім учням та зорієнтовані, в першу чергу, на учнів з низьким рівнем навчальної компетенції) Наука про мову, яка вивчає лексичний склад мови, називається а) морфологія; б) синтаксис; в) лексикологія; г) словотвір.


Даний посібник – систематизована робота вчителя-практика, який в умовах нового підходу до вивчення української мови шукає нові форми і методи перевірки знань та вмінь учнів 5 класу з даного предмета. Основну увагу приділено узагальненню вивчених та опрацьованих матеріалів з української мови за 5 клас. Рекомендується до використання вчителям-філологам та учням під час перевірки засвоєного навчального матеріалу. Зміст. Контрольна робота №7. Лексикологія. Початковий та середній рівні 1. Вкажіть слово, що має значення «який діє нерозсудливо, необережно». А Неосяжний; Б необачний; В неодмінний; Г незалежний.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина