контрольний диктант 7 клас дієприслівник

Словникові диктанти з української мови для учнів 7 класу з теми: "Дієслово", "ДІЄПРИКМЕТНИК", "ДІЄПРИСЛІВНИК", "ПРИСЛІВНИК", "ПРИЙМЕННИК", " СПОЛУЧНИК ","ЧАСТКА", "ВИГУК".У пам’яті постало тривожне принишкле місто. На рівнині колосилися пшеничні хліба. Асфальт парував, мокрий, чорніший, ніж безмісячна ніч. Трамвай наближався до роздоріжжя. Перші кольори осені зустрілися райдужним буянням літа. З воріт заводу повільно виходить залізничний состав. Інші методичні матеріали на урок Українська мова скачати.


Срочно пудьласка допожіть я подпишуся!Контрольна по Темі(Дієприслівник)відредагуйте речення. складіть план (складний) твору про виконання вашої улюбленої справи (в художньому стилі) план :як я плету віночок - оберіг 1. чому я беруся за це зан … нятя 2. як я створюю вінок 3 чи задоволена я результатом своєї праці за складеним вами планом підготуйте усний твір розповідного характеру ,,я роблю це із задоволенням ,, у художньому стилі.


Тут є твори, диктанти, перекази, хороші якісні текти на різні теми, з різною кількості слів та стилем написання для 7 класу, а також для старших і молодших класів. Здобувати знання легко і просто, якщо цього захотіти! ☰. 2 Клас. 3 Клас. 4 Клас. 5 Клас.


7 клас. Контрольна робота з української мови № 5. Дієприслівник. І варіант. ІІ варіант. 1.Укажіть рядок дієприслівників доконаного виду: а) відпочивши, рушаючи, невгаваючи; б) розцвівши, підвозячи, сидячи; в) прочитавши, дійшовши, зустрівшись; г) нагрівшись, обідаючи, погасивши. а) підсумувавши, відчувши, пізнавши; б) вважаючи, кажучи, сплівши; в) посміхнувшись, вивчивши, лежачи; г) купаючись, думаючи, відчувши. 2.Рядок дієприслівників одного виду: а) працюючи, лікуючи, а) знаючи, падаючи, пізнавши . Контрольний диктант за І семестр 7 клас. Вода чиста і прозора. Сонце її пронизує зверху аж до самого дна.


Тема «Дієприслівник». Варіант 1. 1. Визначити рядок, у якому всі слова належать до дієприслівників. А Працюючі, розглянуті, існуючі. Б Перемігши, перемагаючи, з'ївши. В Написані, колючі, укриті. Г Вимиті, жовтіючі, палаючі. 2. Визначити рядок, у якому дієприслівники доконаного виду. А Торкаючись, сидівши, пишучи. Б Читаючи, малюючи, стоячи. В Дозволивши, прибігши, вистоявши. Г Плачучи, ріжучи, прагнучи. 3. Визначити рядок, у якому дієприслівники недоконаного виду мину-. лого часу. А Люблячи, марнуючи, забуваючи.


Дієприслівник. Тексти для диктантів. * * * Максим протер очі. З них не зникало марення, напливаючи на дійсність. У них ще йшов Микола, відходив, минаючи вартового, немовби виконував його команду. У них разом горіли сонце й свічка, мерехтіли дерева в скляному вбранні й патьоки на запітнілих шибах. Це не був сон! Максим-бо не спав.


7 класу. 7 клас. Морфологія та орфографія. Дієприкметник. Дієприслівник. Пояснювальний диктант. Обережно, крига ще тонка! Приємно в зимову пору промчатися на ковзанах чи спуститися на санках з крутого берега. КОНТРОЛЬНИЙ ДИКТАНТ. Як я тонув. З’їхав я з гори й несподівано опинився біля ополонки.


7 клас Диктанти з української мови. 05.08.2014, 22:45. загрузка. Переказ для 6 класу Жарт. Дуже дякую в мене на уроці в одної 12б. Переказ для 6 класу Жарт. Огромезное спасибо! Вірші Василя Сухомлинського.


Тести й диктанти з української мови. 7 клас. — Тернопіль: Астон, 2009. — 148 с. І8ІШ 978-966-308-307-0. У посібнику подано тести й диктанти з української мови для. учнів 7 класу. Пропонований матеріал охоплює всі теми відповідно. до програми для загальноосвітніх навчальних закладів: Українська. мова. 5-12 класи (Г. Т. Шелехова, В. І. Тихоша, А. М. Корольчук. та ін. За ред. Л. В. Скуратівського. -то, дієприслівник, дієприкметник. Обрану відповідь проілюструйте прикладами. 4. Неозначена форма дієслова відповідає на такі питання


Дієприслівник. Варіант – І. Завдання 1-6 мають по чотири або п'ять варіантів відповідей, серед яких лише один правильний. Оберіть правильний варіант та позначте його(1 б). 1. Дієприслівниками є всі слова рядка. А співаючі, принісши, захищаючи. Б випікши, танцюючи, розмито. В стрічаючи, зробивши, міліючи. Г цілуючи, здоланий, спостерігаючи. 2. Частку не з дієприслівником треба писати окремо в реченні. А Я не не/здужаю, нівроку, а щось такеє бачить око, і серце жде чогось. (Т. Шевченко). Б Не/копавши криниченьки, водиці не пити (Нар. творчість). В Не/знаючи, мовчи, а знаючи, не кричи (Нар.


Розробки уроків - усі уроки української мови 7 клас II семестр - 2015 рік. Морфологія. Орфографія. Дієприслівник. Урок № 50 тематична контрольна робота № 4 з теми «Дієприслівник» (тестові завдання). Мета: □ навчальна: перевірити знання учнів з вивченої теми


7 клас. Дієприслівник. І варіант. 1. Дієприслівниками є всі слова рядка: а) складіть, записавши, виконати; б) бачивши, повернувши, мріючи; в) розкладаючи, шукати, ідучи. 2. Дієприслівник недоконаного виду вжито в реченні: а) Поруч дзюркотів струмок, стрибаючи по камінню. б) Не почавши, не закінчиш. в) Стогне завія до. рання, зламавши об ліс крило. 3. Дієприслівник доконаного виду вжито в реченні . 6. Дієприслівник чи дієприслівниковий зворот не виділяється комами у реченні: а) Не вагаючись я погнався за чайкою. б) Хвилюючись Тимко розповідав про свої перші успіхи. в) Дівчата розходяться співаючи. 7. Назвіть ознаки дієслова в дієприслівнику. Проілюструйте прикладами. 8. Установіть відповідність між дієслівними формами


Коми при дієприслівниковому звороті й одиничному дієприслівникові. Дієприслівники й дієприслівнико.ві звороти в ролі другорядних членів речення……….30 Урок №6. НЕ з дієприслівниками. Розбір дієприслівника як особливої форми дієслова….36 Урок №7. РМ №13. Говоріння. Вибірковий диктант. За допомогою таблиці охарактеризуйте виписані дієприслівники (текст читається під тихий музичний супровід). Перший сніг Цілу ніч, затуляючи зоряне небо, безпорадно товклися вгорі великі сірі хмари.


Контрольна робота з української мови для 7 класу. Контрольна робота №4 Дієприслівник Варіант 1 Початковий рівень (3 бали) 1.Дієприслівник – це а) самостійна змінна частина мови, слова якої називають дію або стан предмета як процес і відповідають на питання що робити? що зробити?; б) незмінювана частина мови, яка виражає ознаку дії, стану, ознаку іншої ознаки і відповідає на питання: як? коли? де? куди? звідки? якою мірою? чому? з якою метою?; в) особлива форма дієслова, яка означає додаткову дію, що супроводить головну, виражену дієсловом, і відповідає на питання що роблячи? що зробивши? 2. Ді.


Решебники за 7 класс > Українська мова > О.В. Заболотний, В.В. Заболотний. О.В. Заболотний, В.В. Заболотний Дієприслівник. Готуємося до контрольної роботи №3 - Дієприслівник.


7 клас (для укр. шкіл) Контрольна робота з теми «Дієприслівник» Контрольна робота 4. 2396. Контрольна робота з теми «Дієприслівник». Контрольна робота 4. Час: 00:04/00:40:00. Питання: 0/12. Укажіть дієприслівник. (Кількість балів 1.00). А. Дієприслівниковий зворот виділяється комами лише у випадку, коли він стоїть після слова, до якого відноситься. В. Одиничний дієприслівник не виділяється комами. Г. Дієприслівники мають граматичні ознаки виду й часу. Укажіть рядок, у якому всі дієприслівники мають недоконаний вид. (Кількість балів 1.00). А.


Українська мова – 7 клас Контрольна робота Дієприслівник Варіант 2 Рівень 1. Укажіть правильні твердження: дієприслівник – початкова форма дієслова; дієприслівник – особлива форма дієслова; дієприслівник виступає обставиною; дієприслівник разом із залежним словом становить дієприслівниковий зворот. 2. Дієприслівниковий зворот – це а) дієприслівник разом із дієсловом-присудком, з яким він пов’язаний за змістом; б) дієсприслівник разом із залежними від нього словами; в) дієприслівник разом із граматичною основою речення. 3. Вкажіть дієприслівники у рядку: берегти, зберігши, оберігаючи; пройдений.


Ці різнорівневі тестові контрольні роботи з української мови складено для учнів 7 –х класів, а також для повторення тем «Дієслово», «Дієприкметник», «Дієприслівник» учнями старших класів. Конспект уроку. Вікно перегляду документа. ПІБ : Костенко Ірина Анатоліївна. Посада : вчитель української мови і літератури. Місце роботи : Гвардійська ЗОШ І – ІІІ ступенів. Завантажити матеріал: Різнорівневі тестові роботи.


Конспект уроку: Контрольний диктант. Контрольне аудіювання. 07.12.2013. 3195 переглядів. 0 коментарів. Предмет: Українська мова. Клас: 7 клас. Автор: yrok.net. Тема уроку. Контрольний диктант. Контрольне аудіювання. Мета уроку . Тексти для контрoльного диктанту. 1.Криниця. Селo стояло в величезній балцi, а балкою протiкала виляючи степова річечка.


УКРАЇНСЬКА МОВА 5 -11 класи. Збірник диктантів для контрольних робіт. Черкаси 2015. ББК – 74.268.1 Укр У 45. Рекомендовано до друку Науково-методичною радою ЧОІПОПП. Протокол № 2 від 19.03. 2015 року. v Контрольні роботи для учнів 7 класу 21. Іван Скоропадський 22. Гетьманський скарб 23. Павло Полуботок 24. Із чого починається мудрість 25. Світ прекрасний 26. Наші серця – Батьківщині 27.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина