конспект уроку з фізики 8 клас випаровування і конденсація рідин

Тема уроку: «ВИПАРОВУВАННЯ І КОНДЕНСАЦІЯ»Мета уроку: дидактична: створити умови для засвоєння нового матеріалу;освітня: ознайомити учнів з особливостями фі. (Випаровування і конденсація.) (слайд 2) (учні записують тему уроку у робочому зошиті). Постановка мети уроку. Де ви могли спостерігати ці явища в природі та побуті? (учні наводять приклади). Яка ж мета нашого уроку? Ознайомитися з процесом випаровування, пояснити процес випаровування та зробити висновки, познайомитися з процесом конденсації, дослідити прояви конденсації у природі. Мотивація(слайд 3). Прослухайте уривок із вірша Лесі Українки «Чом я не можу злинути угору…» »


Конспект на урок Фізика скачати. Дидактична: закріпити знання учнів про зміну агрегатного стану речовини; сформувати уявлення про процеси випаровування та конденсації, кипіння; показати відмінність між процесами кипіння і випаровування; формувати вміння спостерігати фізичні явища й аналізувати факти при спостереженні явищ. Розвивальна: розвивати вміння спостерігати за фізичними явищами, аналізувати їх і пояснювати на основі знань про види теплопередачі; розвивати самостійне, логічне та творче мислення учнів, вміння порівнювати, узагальнювати, систематизувати, робити висновки; розвивати фізико-математичну мову учнів та їх ціка.


Конспект уроку фізики у 8 класі “Випаровування і конденсація”. Автор: вчитель математики, фізики Копичинська Оксана Михайлівна. Тема уроку: Випаровування і конденсація. Мета уроку: Дидактична: створити умови для засвоєння нового матеріалу; Освітня: ознайомити учнів з особливостями фізичних процесів переходу речовини з рідкого стану в газоподібний і навпаки; Розвиваюча: розвивати уміння спостерігати, аналізувати фізичні явища, робити висновки; Виховна: сформувати вміння застосовувати отримані знання. Тип уроку: урок засвоєння нових знань з використанням комп’ютерних технологій. Тип уроку: урок .


Випаровування і конденсація - ТЕПЛОВІ ЯВИЩА - ФІЗИКА Розробки уроків 8 КЛАС - конспекти уроків - План уроку - Конспект уроку - Плани уроків - розробки уроків з фізики - ФІЗИКА - детальні розробки уроків з фізики, які містять план уроку, комплекс завдань і вправ для перевірки та закріплення матеріалу, що вивчається, додаткові й творчі завдання для розв’язання в класі та дома. Тип уроку: комбінований. Мета уроку: закріпити знання учнів про зміну агрегатного стану речовини; сформувати уявлення про процеси випаровування та конденсації; формувати вміння спостерігати фізичні явища й аналізувати факти при спостереженні явищ.


Конспект уроку: Випаровування і конденсація. Кипіння. Питома теплота пароутворення. ознайомити школярів з поняттями випаровування, конденсація, кипіння; визначити відмінності між ними та умови перебігу даних явищ; навчитися визначати питому теплоту пароутворення. Тип уроку: Терміни і поняття . Яким же чином відбувається випаровування з поверхні рідини? Молекули рідини рухаються хаотично. Потенціальна енергія їх взаємодії між собою співрозмірна з кінетичною енергією теплового руху. Проте є окремі молекули, швидкості руху яких більші або менші від середнього значення. Молекули з більшими швидкостями, які опиняються біля поверхні рідини, можуть долати притягання сусідніх молекул і залишити рідину.


На урок, Конспекти уроків, ознайомити учнів з особливостями та фізичними характеристиками процесів випарову¬вання та конденсації, сублімації; формувати вмін¬ня вести дебати; виховувати тактовність, уміння вислуховувати інших; розвивати логічне мислення та пізнавальний інтерес учнів. Випаровування та конденсація рідин. ознайомити учнів з особливостями та фізичними характеристиками процесів випарову¬вання та конденсації, сублімації; формувати вмін¬ня вести дебати; виховувати тактовність, уміння вислуховувати інших; розвивати логічне мислення та пізнавальний інтерес учнів. Випаровування, конденсація, рідини. завантажити конспект.


Конспект уроку та презентація до уроку з фізики у 8 класі на тему "Випаровування та конденсація". Автор: Мительницька Світлана Леонідівна. Посада: вчитель фізики. Місце роботи: Чернігівська ЗОШ №27. Оцініть публікацію: 5 / 5 ( 5 ). Досягнення автора. Конспект уроку та презентація до уроку з фізики у 8 класі на тему “Випаровування та конденсація”. Вікно перегляду документа. Отримати код.


Випаровування і конденсація рідин. НА УРОЦІ РОЗГЛЯНУЛИ ПИТАННЯ: 1. Пароутворення. 2. Два способи пароутворення: випаровування і кипіння. 3. Фактори від яких залежить швидкість випаровування. 4. Кипіння. 5. Температура кипіння. 6. Питома теплота пароутворення. 7. Розрахунок кількості теплоти, необхідної для випаровування рідини. Дякую за цікавий інтернет-урок.Він допоміг мені краще підготуватися до уроку.Особливо мені сподобалось відповідати на питання в кінці . (Орлова.В). ВідповістиВидалити. Відповіді. Людмила Архипова 22 квітня 2014 р. о 20:08. Вікторія, дякую за відгук! Приємно, що дана інформація стала тобі у нагоді!


План-конспект уроку, мета якого – знати, що таке пароутворення, випаровування, кипіння та конденсація та вміти їх пояснити; знати їх визначення, властивості, спільні та відмінні риси; знати, що таке сублімація ,та вміти пояснити цей процес; пояснити названі теплові процеси з точки зору атомно-молекулярної будови; знати та розуміти залежність швидкості випаровування від густини, початкової температури речовини, величини вільної площі випаровування та наявності вітру. Форум педагогічних ідей. Фізика. Розробка уроку "Пароутворення та випаровування. Конденсація. Кипіння" з фізики у 8-му класі. Конденсація. Кипіння" з фізики у 8-му класі. Завантажити urok.docx (295.48 Кб.) Формат файлу: .docx.


Пароутворення і конденсація рідин. Опубліковано: vovakalynchuk Ср, 2015-09-23 21:04. Розробки уроків. Мета. Навчальна. Ознайомити з поняттями випаровування, конденсація, кипіння; визначити відмінності між ними та умови перебігу даних явищ. Навчитися пояснювати процес кипіння на основі молекулярно-кінетичної теорії. Розвиваюча. Предмети: Фізика. Класи: 8 клас.


Урок з теми Випаровування і конденсація. Кипіння. Теоретичні матеріали та завдання Фізика, 8 клас. МiйКлас — онлайн школа нового покоління. Зверни увагу! Випаровування рідин відбувається за будь-якої температури (в рідині завжди є молекули, які рухаються досить швидко). Випаровування супроводжується поглинанням енергії (під час випаровування виконується робота проти сил міжмолекулярного притягання та проти сил зовнішнього тиску). Під час випаровування, якщо рідина не отримує енергії ззовні, вона охолоджується (під час випаровування рідину залишають найшвидші молекули, то середня кінетична енергія решти молекул зменшується).


Пароутворення і конденсація. Випаровування рідин Онлайн урок Паротворення, Випаровування рідини Мультимедійний підручник Фізика 8 клас. Пароутворення і конденсація. Випаровування рідин. Відео уроки. Паротворення. Випаровування рідини. Висновки. Інтенсивність випаровування. Інтенсивність випаровування (продовження). Конденсація.


8 клас, фізика. Випаровування і конденсація рідин. Температура кипіння. Питома теплота пароутворення. Відеофрагмент "Випаровування і конденсація". Відеофрагмент "Кипіння. Питома теплота пароутворення". Відеофрагмент "Процес випаровування рідини". Відеофрагмент "Кипіння". Відеофрагмент "Парообразование при кипении". Відеофрагмент "Кипение. Удельная теплота парообразования и конденсации " (російською). Відеофрагмент "Модель испарения и кипения жидкости" (російською). Відеофрагмент "Испарение Поглощение энергии при испарении жидкости и выделение ее " (російською).


ФІЗИКА 8 КЛАС (НОВА ПРОГРАМА) КОМПЛЕКТАЦІЯ: Конспект уроку Презентація уроку Відеоматеріали до уроку. Урок 01 Фізика як навчальний предмет у школі. Урок 07 Лабораторна робота № 2. Вимірювання об'єму твердих тіл, рідин і сипких матеріалів. Урок 08 Лабораторна робота № 3. Вимірювання розмірів малих тіл різними способами. Урок 09 Навчальний проект № 1. Урок 10 Розв’язування задач. Підготовка до контрольної роботи з теми «Фізика як природнича наука. Пізнання природи». Урок 11 Контрольна робота № 1 з теми «Фізика як природнича наука. Пізнання природи». Урок 12 Механічний рух.


Пароутворення й конденсація, конспект уроку з фізики 8 клас, готові конспекти уроків. Пароутворення й конденсація. Мета уроку: дати учням знання про особливості фізичних процесів переходу речовини з рідкого стану в газоподібний і навпаки. Тип уроку: комбінований урок. План уроку. Контроль знань. 10 хв.


Гіпермаркет Знань>>Фізика і астрономія>>Фізика 8 клас>> Випаровування і конденсація рідин. Вода в різних агрегатних станах. Температура кипіння. Питома теплота пароутворення. Випаровування і конденсація рідин У житті ми досить часто спостерігаємо перехід рідин у газоподібний стан: висихають калюжі після дощу, сохне випрана білизна, рівень води у відкритих водоймах улітку знижується тощо. Це явище називається випаровуванням. З позицій атомно-молекулярного вчення його можна пояснити тим, що частина молекул, які мають достатню кінетичну енергію, вилітають за межі поверхні рідини й утворюють пару — газоподібний стан .


80 Урок 22/7 ТЕМА. Пароутворення і конденсація рідини. Кипіння. Температура кипіння Мета уроку: закріпити знання учнів про зміну агрегатного стану ре- човини . 7. 86 Уроки фізики. 8 клас. Розділ 1. Теплові явища Рис. 19 Рис. 20  Чи однаково змінюється температура води й спирту під час їхнього випаровування? Як можна пояснити спостережувану розбіжність в одержаних результатах?  Як змінюється внутрішня енергія рідини під час її випарову- вання?


План-конспект. Випаровування та конденсація. Кипіння. Вєсєлов Віктор Володимирович, учитель фізики. Бердянська спеціалізована школа І-ІІІ ст.№16 з поглибленим вивченням іноземних мов. 8. Фізика, 7–9 класи. Навчальна програма для загальноосвітніх навчальних закладів (зі змінами, затвердженими наказом МОН України від 29.05.2015 № 585). Засвоєння нових знань. Полікультурна, комунікативна, інформаційна, саморозвитку та самоосвіти.


Розробка повторювально-узагальнюючого відкритого уроку з теми " Кількість теплоти. Плавлення,кристалізація,випаровування та конденсація" дає можливість перевірити знання учнів,допомогти ліквідувати прогалини в знаннях,вичть бути толерантним,вміти висловлювати та ввідстоювати власну думку.Досліди, які демонструються на уроці необхідно пояснити,огрунтувати власні міркування,підтвердити табличними даними.Теоретичні питання тісно повязані з життям, а тому діти мають можливість побачити ще раз,що фізика оточує нас на кожному кроці, а занння,які вони здобувать. Знадобляться у подальшому.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина