німеччина після другої світової війни реферат

Закладення принципових основ союзницького контролю і міжнародного правового статусу Німеччини після Другої світової війни на Постдамській конференції. Історія створення Федеративної Республіки Німеччини та особливості її державно-правового розвитку. Банк рефератов содержит более 364 тысяч рефератов, курсовых и дипломных работ, шпаргалок и докладов по различным дисциплинам: истории, психологии, экономике, менеджменту, философии, праву, экологии. А также изложения, сочинения по литературе, отчеты по практике, топики по английскому. Полнотекстовый поиск.


Німеччина після Другої світової війни Зміст Вступ. 1) Потсдамська конференція про майбутнє Німеччини. 2) Створення ФРН: державно-правовий розвиток. Висновки. Список використаної літератури. Вступ. У Берліні 8 травня 1945 року було підписано акт про беззастережну капітуляцію Німеччини. Розв’язана нею Друга світова війна завдала величезного лиха не тільки країнам Європи, а й самому німецькому народові, який втратив понад 13 мільйонів чоловік, зазнав голоду, руйнації, катастрофічного спаду виробництва. Найбільші культурні та промислові центри лежали в руїнах. Транспорт, зв’язок не працювали.


Реферати українською » История » Розвиток Німеччини після Другої Світовий Війни. Реферат Розвиток Німеччини після Другої Світовий Війни. Страница 1 из 4 | Следующая страница. Визначення курсу після 1945 року. Після беззастережну капітуляцію німецької армії 8-9 травня 1945 року останнє імперське уряд на чолі з гросс-адмиралом Деніцем виконувало свої обов'язки ще тижня. Потім він був заарештовано. Пізніше урядовці так і разом з іншими високопоставленими посадовими особами націонал-соціалістичної диктатури постали перед Нюрнберзьким трибуналом за обвинуваченням у злочинах проти світу і людян.


Німеччина після Другої світової війни - реферат по истории. Тип: Реферат. Предмет: История. Все рефераты по истории ». Язык: Русский. Автор: Raya. Актуальные рефераты по истории. Чингисхан: великий полководец или безжалостный завоеватель. 29 Кб, 33 стр.


Німеччина зазнала поразки у Другій світовій війні і її долю вирішували країни-переможці. Основні положення післявоєнного устрою Німеччини були розроблені на Потсдамській конференції в липні-серпні 1945 р. Західнонімецькі землі (11 земель) опинились в американській, англійській і французькій зонах окупації (43 млн. осіб). Управління Німеччиною знаходилось у руках Контрольної Ради представників країн-переможців. Передбачалось, що у майбутньому Німеччина стане єдиною і демократичною державою. Після придушення виступу робітників відбулась деяка лібералізація режиму: · було закріплено права приватного сектору; · надано свободу церкві, молодіжним організаціям, створювались нові партії


Презинтація, яка висвітлює ситуації в Німеччині після другої Світової Війни (ХХ століття). Через поразку Нацистської Німеччини в 1945 році та з початком Холодної війни в 1947 році, країна була розділена між двома геополітичними блоками на Східну, та Західну частини. Мільйони біженців зі східної Європи рушили на захід, зокрема, до Західної Німеччини. З'явилось дві нові країни: Федеративна Республіка Німеччина стала парламентською демократією, членом НАТО, одним із засновників майбутнього Європейського союзу та однією з найбільших економік в Світі, натомість, Німецька Демократична Республіка перетворилась у тоталітарну комуністичну диктатуру, супутника Радянського Союзу.


склалися в Європі після Другої світової війни: розколу, насадження комунізму. в Східній Німеччині, нових кордонів, чому сприяла відсутність їх юридично-. правового оформлення. Радянізація західних областей України після Другої світової війни реферат по истории на украинском языке. Головні події Другої світової війни реферат 2010 по истории на украинском языке. Місто Славута в роки Другої Світової війни реферат 2010 по истории на украинском языке. Причини початку Другої Світової війни реферат по истории на украинском языке. Буковина в роки другої світової війни реферат по истории на украинском языке. Загрузить ещё. Документы пользователя.


Похожие рефераты. Великобританія після Другої світової війни. Радянізація західних областей України після Другої світової війни. Головні події Другої світової війни. Буковина в роки другої світової війни. Причини початку Другої Світової війни. Місто Славута в роки Другої Світової війни. Західноукраїнська преса часів Другої Світової війни. Державний лад України в роки Другої світової війни. Вплив другої Світової війни на долю народів Азії та Африки. Відбудова та відновлення України після Великої Вітчизняної війни. Лабораторные работы. Контрольные работы.


Історія Німеччини (1945–1990) — починається одразу після закінчення Другої Світової Війни та до об'єднання Східної та Західної Німеччини. В результаті поразки Нацистської Німеччини у Другій світовій війні, її було поділено між двома найбільшими блоками: західним і східним. На той час, як 7 мільйонів полонених і в'язнів концтаборів залишили Німеччину, понад 10 мільйонів німецькомовних біженців повернулись зі Східної Європи, де умови життя були значно жорсткішими. Багатьох німецьких військовополонених.


1. Економічне та політичне становище Німеччини після поразки у Другій світовій війні 2. Формування партійно-політичної структури 3. Розкол Німеччини 4. Реформи 1948 р. 5. Процес державотворення у Німеччині 6. Література. У світі, роз'єднаному протиборством, небезпекою війни, наступом комунізму і протидією цьому демократії, об'єднаній Німеччині місця не було. Саме через неї майже півстоліття пролягала лінія найбільш жорсткого протиборства між двома суспільними системами. Саме в Німеччині на десятки років встановився фронт нестійкої рівноваги.


Після Другої світової війни Німеччина була розділена на 12 територій (2 території відійшли до СРСР і Польщі), 1 територія (незалежний Саар), 5 територій — зона окупації СРСР, США (Бремен і Південна Німеччина), Великобританії і Франції, і 4 берлінських зони. В 1948 р. три зони Великобританії і США об'єдналися в Бізонію, до яких потім приєдналася Франція (Тризонія), і була проголошена ФРН.


Німеччина втратила 25% своєї території, кожен другий німець не мав роботи. Висока інфляція, карткова система, розорення дрібних підприємців, спекуляція катастрофічно позначилися на життєвому рівні населення. Товарний дефіцит, низька купівельна спроможність марки призвели до натуралізації товарного обміну не тільки в сфері споживання, а й сфері виробництва. У період підготовки до війни і під час її ведення економіка країни функціонувала в умовах жорсткого адміністративного управління. Фактично була ліквідована економічна свобода ринкового механізму. За часів нацистської диктатури відбувалося придушення конкуренції та підприємницької активності.


Розв’язана нею Друга світова війна завдала величезного лиха не тільки країнам Європи, а й самому німецькому народові, який втратив понад 13 мільйонів чоловік, зазнав голоду, руйнації, катастрофічного спаду виробництва. Найбільші культурні та промислові центри лежали в руїнах. Транспорт, зв’язок не працювали. » К-во Просмотров: 70. Бесплатно скачать Реферат: Німеччина після Другої світової війни.


53. НІМЕЧЧИНА 1945-2002. Наслідки Другої світової війни. Розкол Німеччини. «Економічне диво». Основні віхи розвитку ФРН. Німеччина зазнала поразки у Другій світовій війні і її долю вирішували країни-переможці. "Холодна війна" примусила західні країни по-новому оцінити роль своїх окупаційних зон. Із ворога Західна Німеччина повинна була стати надійною опорою Заходу. У 1947 р. Англія і США об’єднали свої окупаційні зони в Бізонію. Була встановлена блокада Західного Берліну. Після цього розкол Німеччини став неминучим. 7 вересня 1949 р. було проголошено Федеративну Республіку Німеччини. За формою правління ФРН стала парламентською республікою.


Основні положення післявоєнного устрою Німеччини були розроблені на Потсдамській конференції (липень — серпень 1945 p.). Після капітуляції Німеччина, була окупована союзними військами. Управління країною здійснювала окупаційна влада — Контрольна Рада з представників країн-переможців. СРСР окупував східну зону Німеччини, США, Велика Британія та Франція — три західні зони. Автор: невідомий.


Конференція визначила суму покриття репарацій, накладених на Німеччину після Першої світової війни, в три мільярда марок, зменшивши німецький військовий борг більш ніж на 93 млн. Після виплати цієї суми, що мало статися до 1935 р., Німеччина могла вважати себе абсолютно вільною від своїх боргів. Але після приходу до влади Гітлера в 1933 р. стало ясно, що ці репараційні борги ніколи не будуть виплачені. p> Більше того, у 30-ті ж роки Німеччина (крім того, що вона домоглася скасування репарацій) в односторонньому порядку змінила.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина