історія києва реферат

Київ - давньоруське місто, столиця і найбільше місто України, історія заснування. Аргументи за збереження традиційної назви Kiev. Архітектура та пам’ятники Києва. Мости через Дніпро, крупний транспортний вузол. Размещено на www.allbest.ru/. Загальні положення. Київ - давньоруське місто, столиця і найбільше місто України. Київ - місто-герой. Знаходиться на річці Дніпро. Є адміністративним, політичним, історичним, культурним і духовним центром держави.


Історія р. Києва. Київ - старовинний центр слов'янства, столиця могутній Київської Русі. Про нього згадують у "Повісті временних літ" й у "Слові про полкуИгоревом". Слава про Київ поширювалася у Європі Азії, у країнах Заходу та Сходу. На території сучасного Києва людина вперше з'явився близько. Страница 1 из 6 | Следующая страница. Схожі реферати: Реферат на тему: Історія Красноярська (1628-1920). >Реферат: Красноярськ (1628-1920 рр.)


Перші поселення на території сучасного. Києва. Бурхливий розвиток в часи правління. Володимира Великого - Часи татаро-монгольського ярма та експансії. Литви. Час розквіту договір про возз`єднання російських земель м.


25 тисячоліття до н. е. — Кирилівська стоянка. 10 тисячоліття до н. е. — кінець останнього льодовикового періоду. 4–3 тисячоліття до н. е. — Трипільська культура. У 1893 археолог Вікентій Хвойка відкрив у Києві на вулиці Кирилівській, 55 перше трипільське поселення на території сучасної України. II століття до н. е. — II століття Зарубинецька культура, у 1937 році на південній околиці Києва було відкрито Корчуватський могильник.


Київ постав на правому березі Дніпра, на кручах, які високо здіймаються над річкою. Це найзручніше місце для розташування міста в усьому Середньому Подніпровї. Тут пролягає межа між зонами. Текст: Київ постав на правому березі Дніпра, на кручах, які високо здіймаються над річкою. Це найзручніше місце для розташування міста в усьому Середньому Подніпров"ї. Тут пролягає межа між зонами лісу і лісостепу. У місці, де виник Київ, межу лісу і лісостепу перетинає могутній Дніпро.


Київ - стародавній центр слов'янства, столиця могутньої Київської Русі. З давніх часів Київ відігравав важливу державотворчу роль для східнослов'янських племен. Київ - стародавній центр слов'янства, столиця могутньої Київської Русі. З давніх часів Київ відігравав важливу державотворчу роль для східнослов'янських племен. Про Київ згадують в "Повести временных лет" та в "Слові о полку Ігоревім". Слава про Київ розповсюджувалась у Європі та Азії, у країнах Заходу та Сходу.


Історія заснування Києва - Реферат. Київ постав на правому березі Дніпра, на кручах, які високо здіймаються над річкою. Це найзручніше місце для розташування міста в усьому Середньому Подніпров"ї. Тут пролягає межа між зонами лісу і лісостепу. У місці, де виник Київ, межу лісу і лісостепу перетинає могутній Дніпро. Не просто перетинає, а саме тут збирає води з величезних просторів, які зі сходу несе йому Десна, а із заходу - Прип"ять.


Київ було засновано, як стверджують археологи, наприкінці V — першій половині VI століттях (останнім часом ці дані піддаються сумніву). Заснування Києва, як і багатьох інших міст, оспіване поетичними легендами. Археологічні дослідження виявили, що перше міське поселення на території Подолу появилося не раніше 880-х рр.[4] Згідно традиційної точки зору, з 882 р. Київ був столицею Київскої Русі.


Історія Києва сягає своїм корінням глибокої давнини. Зі шкільної лави нам відома гарна легенда про виникнення Києва, яку увічнив у своїй «Повісті минулих літ» Нестор Літописець. Згідно з нею, в 482 р. три брати Кий, Щек, Хорив та їх сестра Либідь заснували на мальовничих берегах Дніпра місто, що стало центром племені полян. Назвали місто на честь старшого брата ― Києвом.


Реферат на тему. Київ – столиця Давньоруської держави. Ця яскрава сторінка в історії Києва заслуговує більш докладного й уважного ставлення. З епохою Київської Русі пов'язана історія не тільки нашого міста і нашої держави, але й історія Європи й Азії, тому що вплив Київської Русі був величезним. Давньоруська держава була закономірно виниклою політичною спільністю і, поєднуючи понад двадцять народів, зіграло важливу роль у їхній історії.


Київ постав на правому березі Дніпра, на кручах, які високо здіймаються над річкою. Це найзручніше місце для розташування міста в усьому Середньому Подніпров. Київ постав на правому березі Дніпра, на кручах, які високо здіймаються над річкою. Київ постав на правому березі Дніпра, на кручах, які високо здіймаються над річкою. Це найзручніше місце для розташування міста в усьому Середньому Подніпров"ї. Тут пролягає межа між зонами лісу і лісостепу.


История города Киева - кратко. Киев — древний город об истории которого кратко рассказать не просто. Ведь точной даты его создания никто не назовёт. Историки считают, что Киеву, отцу наших городов около 12 веков.


История Киевской Руси - колыбели славянских народов. СОДЕРЖАНИЕ. Против теории гунского происхождения Киева, неоднократно возрождавшейся на протяжении всего XIX в., решительно выступил историк И. М. Болтин. “Чтобы гунны на берегах Днепра, где ныне Киев, когда-либо жили,— писал он,— о том ни в какой истории не вспоминается, да и весьма сомнительно, чтобы они местами сими проходили.


Що ми знаємо про історію заснування Києва? Коли і як це сталося та що про стосовно цього питання думають наші шановні історики? У цій статті ми спробуємо віднайти відповідь.


Киев является крупным научным центром, в городе хорошо развит туризм. История г. Киева. Киев — старинный центр славянства, столица могучей Киевской Руси. О нем упоминают в «Повести временных лет» и в «Слове о полку Игоревом».


История и археология. 2013. Встречается в рубриках . История Средних веков. Приглашаем историков внести свой вклад в Энциклопедию! Зарегистрируйтесь в Энциклопедии.


История Киева — крупнейшего города Украины — насчитывает как минимум 1200 лет. Согласно летописи, Киев был основан тремя братьями: Кием, Щеком, Хоривом и их сестрой Лыбедью и назван в честь Кия, старшего брата. Доисторический период. Народная этимология объясняет название Киева тем, что его первыми жителями были рабочие (кияне, кияны), которые обслуживали переправу через Днепр.


Booking.com. История Киева. Краткая история Киева (официальная версия истории Киева). Киеву 1500 лет. Сегодня это практически ни у кого не вызывает сомнений. Но, оказывается, такое мнение бытовало далеко не всегда. Большинство историков XIX в. Упорно отказывались верить летописной легенде о Кие, Щеке и Хориве. Считалось, например, что город был основан сарматскими племенами еще до н.э., и, таким образом его возраст превышает 2000 лет.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина