історія розвитку етикету

Як ввічливість». Сервантес. Історія розвитку та виникнення етикету. Етикет — явище історичне. Правила поведінки людей змінювалися із змінами умов життя речовини, конкретного соціального середовища. Етикет виник в період зародження абсолютних монархій. Дотримуватися певних правил поведінки, церемоніалу було необхідно для звеличення царствених.


Етикет - явище історичне. Правила поведінки людей змінювалися із змінами умов життя речовини, конкретного соціального середовища. Етикет виник в період зародження абсолютних монархій. Дотримуватися певних правил поведінки, церемоніалу було необхідно для звеличення царствених персон: імператорів, королів, царів, князів, принців, герцогів і т.п. для закріплення ієрархії усередині самого класового суспільства.


Істо́рія е́тики — історія етичних теорій. Про виникнення етики як системи етичних норм не можна говорити в тому ж сенсі, в якому говорять про виникнення наук або філософії взагалі. Етика не створюється шляхом теоретичного інтересу до тієї чи іншої області дійсності, як більшість наук, вона обумовлюється самим фактом суспільного життя. Мораль не виникає в людському суспільстві в певний момент часу, але притаманна йому, в тій чи іншій формі, на всіх стадіях його розвитку.


У наш час кількість короткочасних контактів між людьми значно зросла. У великому місті протягом дня ми зустрічаємося з сотнями і навіть тисячами людей. Як можна судити про рівень їх культури, не знаючи нічого або майже нічого, про їх внутрішній світ? Тільки по їх поведінці, по зовнішніх проявах культури. Випадкові, швидкоплинні зустрічі з незнайомими людьми на вулиці, в міському транспорті, в магазині, в театрі можуть опинитися для нас приємними, а можуть, навпаки, засмутити, надовго.


Історія етикету міцно пов'язана з історією людського суспільства. Перший письмовий договір був заключён в 1278 року до зв. е. між єгипетським фараоном Рамзесом Другим і хеттским царем Хаттушилем Третім. Самого високого розвитку, блиску, розкоші та суворості етикет досяг при Людовіку 14, тому з 17 століття Франція стала бути законодавицею смаку, етикету і моди. До Росії європейський етикет проникає на початку 18 століття.


Етикет - практичне втілення моральності стосовно тієї чи іншої конкретної ситуації. Етикетні норми різні в різних культурах, але в будь-якій культурі вони жорстко наказують одну лінію поведінки і забороняють іншу. Ці норми виробляються людьми, що володіють найбільшим авторитетом і впливом в даній спільності. Етикетні норми виражають «моду» у моральних відносинах і тому вони найбільш рухливі і мінливі. Етикет органічно пов'язаний з моральними нормами і цінностями суспільства.


З історії розвитку етикету. Етикет як і будь-яке явище має свою історію, в якій відображається його становлення та розвиток. У США було створено Інститут етикету (1946). Його заснувала Е.Поуст - "перша дама етикету", як її називають. Метою створення інституту було: збереження традицій, вивчення історії розвитку етикету, вироблення нових форм поведінки та поширення їх у суспільстві.


Історія етикету: основні етапи розвитку. Етикет. Перші витоки етикету. Етикет в Стародавньому Єгипті. Етикет у Стародавній Греції. Епоха Середньовіччя. Країни Висхідного Сонця. Епоха Ренесансу. Історія розвитку етикету в Російській державі. Перебуваючи у суспільстві, ми не можемо не підкорятися певним правилам і нормам, адже це запорука комфортного співіснування з оточуючими. Практично кожен житель сучасного світу знайомий з таким словом як «етикет». Що ж воно означає?


Історія етикету: основні етапи розвитку. Етикет. Перші витоки етикету. Етикет в Стародавньому Єгипті. Етикет у Стародавній Греції. Епоха Середньовіччя. Країни Висхідного Сонця. Епоха Ренесансу. Історія розвитку етикету в Російській державі. Перебуваючи у суспільстві, ми не можемо не підкорятися певним правилам і нормам, адже це запорука комфортного співіснування з оточуючими. Практично кожен житель сучасного світу знайомий з таким словом як «етикет». Що ж воно означає?


Етикет — це встановлений порядок, сукупність правил, які регламентують зовнішні прояви людських взаємин. Звідки походить саме слово "етикет"? . Греки розвинули дипломатичний етикет, створивши урочистий посольський церемоніал. Їхні посли носили так звані жезли Гермеса, бо саме бог Гермес був покровителем послів у Давній Греції. Верхню частину жезлів обвивав лавр, як доказ слави грецького посланця.


Історія розвитку етикету в різних країнах А в цей самий час Англія, закінчивши одну війну, втягується в іншу, залишаючись до середини XVІ століття країною варварів. У Німеччині лютувала жорстока і непримиренна війна Гуситів, дворянство неосвічене, панує кулачне право, вирішення усіх суперечок силою. Франція була.


Етикет – (з французького etiquette – у перекладі означає ярлик, етикетка й церемоніал, тобто порядок проведення певної церемонії) – у вузькому значенні – кодекс правил поведінки, прийнятих при королівському дворі; дипломатичних колах. В широкому значенні – сукупність правил поведінки, ввічливості, прийнятих у суспільстві. Минали роки й століття історії. І кожен народ вносив у розвиток етикету свою специфіку, свій національний колорит.


В історії були випадки, коли прагнення будь-що-будь дотриматися етикету могло коштувати людям життя. Іспанський король Пилип III в ім'я етикету пожертвував своїм життям. Етикет - форма поведінки людини в суспільстві, колективі, домашній обстановці, побуті; правила, норми ввічливості, прийняті у різних верств населення. Вихована людина знає норми етикету, сприймає їх як систему морально-естетичних цінностей і дотримується їх у своєму повсякденному житті.


Якщо етикет, як встановлений у суспільстві набір правил ,регулює нашу зовнішню поведінку у відповідності із соціальними вимогами, то мовленнєвий етикет можна визначити як правила, що регулюють мовленнєву поведінку. Етикет -- це встановлений порядок, сукупність правил, які регламентують зовнішні прояви людських взаємин. Звідки походить саме слово "етикет"?


Різні цікавинки. Історія виникнення етикети. Анатолій Шевченко27.10.2013. 1 292 Час читання: 2 хв. З розвитком законів захищаючих права споживачів до етикеток виникли вимоги з боку контролюючих департаментів державних служб. У багатьох країнах прийняті закони, які зобов’язують наносити на етикетку детальну інформацію про властивості товару, виробника, заходи обережності і компонентах з яких товар виготовлений.


Історія виникнення і розвитку етикету. Ділова етика. Роль професійної етики у діловому спілкуванні. Особливості службового етикету. Роль іміджу. Історія виникнення і розвитку етикету. Етикет завжди виконував і виконує певні функції. Наприклад, розділення по чинах, станах, знатності роду, званнях, майновому положенні. Особливо строго дотримувалися і дотримуються правила етикету в країнах Дальнього і Ближнього Сходу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина