екологія наука про довкілля

Екологія — це наука, що вивчає закономірності відносин між організмами та довкіллям, а також організацію і діяльність надорганізмових систем (популяцій, видів, біоценозів, біосфери). Термін вперше запропонував німецький біолог Ернст Гекель в 1866 р. в книзі «Загальна морфологія організмів» («Generelle Morphologie der Organismen») для позначення біологічної науки, яка вивчає взаємодію організмів з їхнім середовищем.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Екологія як наука про довкілля (варіант 2) — презентація з будь-якого предмету на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Еколо́гія— наукова дисципліна, один з розділів біології, який досліджує взаємовідносини між біотичними та соціальними цілісностями та їхнім довкіллям. Слайд #3. Екологія вивчає взаємовідносини організмів із довкіллям, досліджує структурно-функціональну організацію надорганізмових систем (популяцій, угруповань, екосистем, біосфери), виявляє механізми підтримання їх стійкості у просторі й часі. Слайд #4. Її засновник - німецький вчений - медик, ботанік, зоолог, морфолог Ернст Геккель.


Екологія. Охорона фауни. Прогрес у розвитку науки і техніки, економіки держав пов'язаний з інтенсивним і таким, що постійно розширюється, втручанням людини в природне середовище, що оточує її. Людина порушує природні зв'язки і процеси, що призводить до деградації ґрунтів і водоймищ, атмосферного повітря і лісових масивів ("легенів планети"). У свою чергу це заподіює велику шкоду флорі і фауні, призводить до зникнення багатьох видів рослинного і тваринного світу. нормалізації радіаційного стану; поліпшенню стану довкілля та формуванню екомережі; припиненню виробництва сільськогосподарської продукції з порушенням державних гігієнічних нормативів


Екологія - молода наука, яка сприяє вирішенню таких проблем, як раціональне використання природних ресурсів, профілактика забруднення середовища промисловими відходами та транспортом, запобігання знищення природних угрупувань, збереження генофонду рослинного і тваринного світу. Термін "Екологія" вперше запропонував німецький біолог Е.Геккель у 1866 р. Термін "Екологія" утворився з двох слів греческого походження: oikos - дім, житло і loges - наука. Таким чином екологія - це наука про оточуюче нас природне середовище. 4- науки про техногенні фактори забруднення довкілля. Розділ 1 - називають біекологією. Розділ 2 - геоекологією.


Екологія (грец. «еко» - дім, «логос» - наука) - наука про дім, місце проживання, середовище життєдіяльності. Перше визначення екології як науки дав відомий німецький біолог, природознавець Ернст Геккель у 1866 р. (мал. 1). За Е. Геккелем, екологія вивчає взаємостосунки між живими організмами і середовищем життя. 2). Уживаний нині термін «довкілля» потрібно трактувати як природно-антропогенне середовище - усі модифікації природного середовища внаслідок цілеспрямованого та опосередкованого впливу людської діяльності. Аргументиі факти. Екологія _ наука дуже проста за задумом і методами, однак надзвичайно складна за спробою зрозуміти численні взаємостосунки між живою і неживою природою.


Екологія -комплексна інтегральна наука, яка досліджує навколишнє середовище (екосферу планети), його вплив на суспільство та зворотну реакцію природи на діяльність людства. Екологія – це міждисциплінарна наука, яка базується, крім біологічних основ, на основах природничих, технічних, економічних та суспільних наук . Природничі науки. Технічні науки Екологія Економічні науки. Суспільні науки. -встановлення закономірностей взаємозв’язків між організмами, їхніми угрупованнями та умовами довкілля. -дослідження особливостей організації життя, в тому числі у зв’язку з антропогенним впливом, -виявлення специфіки впливу видозміненого антропогенною діяльністю середовища на саму людину


В дослівному розумінні екологія-наука про живі організми "у себе вдома". Першим ужив термін "екологія" в 1864 р. німецький біолог Ернст Геккель(1834-1919). Екологія - один з фундаментальних розділів біології, який є складовою частиною кожного і всіх її таксономічних розділів (зоології, ботаніки, мікробіології тощо), вона ніби пронизує світ живого на різних рівнях: генному, клітинному, організмовому, популяційному, екосистемному, біосферному; хоча і вивчає переважно біологічні системи від організмового рівня і вище. У той же час екологія вже вийшла за рамки біології і сформувалася як принципово нова інтегрована дисципліна, що пов'язує фізичні та біологічні явища і утворює міст між природничими й суспільними науками.


Вступ. Екологія як наука. 1. Визначення, предмет і завдання екології 2. Основні розділи екології 3. Історія розвитку екології В умовах, коли антропогенні зміни торкнулися практично усіх закутків нашої планети й, навіть, найближчого космічного простору, найважливішим завданням сучасності стало глобальне поліпшення, вдосконалення природокористування, обов'язкове екологічне обґрунтування всіх видів господарської діяльності, погодження планів цієї діяльності між країнами, виконання силами міжнародної співдружності глобальних заходів з охорони біосфери планети. Практична екологія представлена науками про соціально-економічні фактори впливу людини на довкілля.


Предмет та методи екологічних досліджень. Історія еволюції екології. Структура сучасної екології та її місце в системі наук. Властивості складних систем. Хронологія розвитку геосфери. Вчення В.І. Вернадського про біосферу. Місце людини в природі. HTML-версии работы пока нет. Cкачать архив работы можно перейдя по ссылке, которая находятся ниже. презентация "Екологія як наука про довкілля" скачать. Подобные документы. Структура сучасної екології та її місце в системі наук. Структурування розділів екології за розмірами об'єктів вивчення, відношенням до предмета вивчення. Ієрархія організмових систем у біосфері. Завдання екології як науки.


Вступ до вивчення дисципліни. Екологія як наука. Лекція 1 План 1. Поняття екології. 2. Предмет та головні завдання екології. 3. Методи екологічних досліджень. 4. Структура науки про довкілля, місце екології в системі наук. 5. Основні етапи розвитку екології. 6. Українська екологічна школа. 1. Поняття екології Сьогодні, коли на всій планеті під впливом людини відбулися…


Екологія як наука Екологія – наука про місце проживання, середовище життєдіяльності Ернст Геккель (німецький природознавець, біолог). Слайд 4. Сучасне визначення екології Наука про взаємозв’язки живих організмів та їх угруповань між собою та довкіллям, про структуру і функціонування надорганізмових систем. Слайд 5. Еволюція екології К.Мебіус – запропонував поняття “біоценоз”.


2. Методи вивчення науки про довкілля. Екологія - це комплексна наука. Вона використовує широкий арсенал різноманітних методів, які можна поділити на три основні групи: 1. Методи, за допомогою яких збирається інформація про стан екологічних об'єктів: рослин, тварин, мікроорганізмів, екосистем, біосфери. 2 .Методи обробки отриманої інформації, згортання, стиснення та узагальнення. Інженерна екологія - наука про техногенні чинники забруднення навколишнього середовища. Інженерна екологія (техноекологія) об'єднує такі підрозділи: екологія енергетики, екологія транспорту, екологія військової справи, екологія промисловості, екологія сільського господарства, екологічна експертиза, космічна екологія і інші.


Екологія вивчає взаємовідносини організмів із довкіллям, досліджує структурно-функціональну організацію надорганізмових систем (популяцій, угруповань, екосистем, біосфери), виявляє механізми підтримання їх стійкості у просторі й часі. 5. Поняття «екологія» вперше вжив у 1866 році німецький вчений Е. Геккель. Екологія мікроорганізмів - наука про взаємини мікробів один з одним і з навколишнім середовищем. З 70-х років ХХ століття складається соціальна екологія, що вивчає особливості взаємодії суспільства і навколишнього середовища та його охорони. 13. До спектру підрозділів екології входять спеціалізовані екологічні науки, які розрізняються за об’єктом та предметом дослідження.


Частина 1. НАУКА ПРО ДОВКІЛЛЯ. цію в галузі охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів. Ці галузі підрозділяються на вузько специфічні напрями: наприклад, екологія гідробіонтів — на екологію живих організмів океанів і морів, річок, боліт, підземних вод; екологолітосферні дослідження — на геоекоінформатику, екологію грунтів, геоаномальних зон, гірничої справи, нафто-газові екологічні дослідження, екологію й будівничу справу тощо. Найбільшу кількість екологічних напрямів досліджень сьогодні має розділ наук про техногенні фактори забруднення довкілля (техноекологія).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина