мову html було розроблено

HTML (англ. HyperText Markup Language — мова розмітки гіпертексту) — це мова тегів, засобами якої здійснюється розмічання вебсторінок для мережі Інтернет. Браузери отримують HTML-документи з вебсервера або з локальної пам'яті й передають документи в мультимедійні вебсторінки. HTML описує структуру вебсторінки семантично і спочатку включені сигнали для зовнішнього вигляду документа.


Історія розробки мови HTML. Мова HTML була розроблена Тімом Бернерс-Лі (Timothy John «Tim» Berners-Lee) під час його роботи в CERN і набула поширення завдяки браузеру Mosaic, розробленому в NCSA. У 90-х роках ХХ ст. HTML стала особливо популярною завдяки інтенсивному розвитку Web. У цей час HTML була розширена й доповнена. Найважливішою характеристикою Web є використання однакових стандартів HTML всіма авторами Web-сторінок і виробниками програмного забезпечення. Це є основною причиною спільної роботи над специфікаціями мови HTML. Тім Бернерс-Лі: Конституція Всесвітньої павутини.


Опис мови HTML вперше був запропонований у 1991 році британським вченим Тімом Бернерс-Лі (нар. у 1955 р.). У документі з назвою info.cern.ch/hypertext/WWW/MarkUp/Tags.html HTML Tags містився опис перших 20 тегів для розмітки документів. Тринадцять із тих тегів існують ще й досі у мові HTML. У 1994 році Тім Бернерс-Лі заснував Консорціум Всесвітньої павутини W3C (англ. World Wide Web Consortium – консорціум всесвітньої павутини), який очолює до сьогодні. Консорціум займається розробкою і впровадженням стандартів для Інтернету, у тому числі затверджує специфікацію мови НТМL. У 2014 році б.


Hyper Text Markup Language (HTML) – мова розмічування гіпертексту – призначена для написання гіпертекстових документів, що публікуються в World Wide Web. Більшість web-сторінок створюються за допомогою мови HTML. Мова HTML інтерпретується браузером і відображається у вигляді документа, в зручній для людини формі. Початок історії HTML можна віднести до 1986 року, коли Міжнародна організація по стандартизації (ISO) прийняла стандарт ISO-8879, що має назву Standard Generalized Markup Language (SGML). Цей стандарт описує узагальнену метамову, що дозволяє будувати системи структурної розмітки будь-.


HTML (мова гіпертекстової розмітки) — це код, який використовується для структурування і відображення веб-сторінки та її контенту. Наприклад, контент може бути розбитий на параграфи (абзаци), містити список, зображення чи таблицю. Ця стаття має дати базове розуміння мови HTML та її призначення. HTML (мова гіпертекстової розмітки) — це код, який використовується для структурування і відображення веб-сторінки та її контенту. Наприклад, контент може бути розбитий на параграфи (абзаци), містити список, зображення чи таблицю. Ця стаття має дати базове розуміння мови HTML та її призначення. Що таке HTML?


HTML-файл — це програма подання тексту, написана мовою HTML, яку опрацьовує браузер і подає результат у своєму програмному вікні. Для створення HTML-файлу можна використати найпримітивніший текстовий редактор. Наприклад, Блокнот (NotePad) для ОС Windows. Інколи, у середовищі цих редакторів здійснено виділення кольором дескрипторів. Наприклад, у середовищі Kate для ОС Linux Mint KDE. Хоча привабливішим видається використання спеціалізованих редакторів з поданням сторінки різними способами. Наприклад, редактора Kompozer чи Sublime Text.


Одного разу я побачив книжку по Web-дизайну, а, оскільки я мав звичку читати все що бачу, то я її прочитав. І з того часу вважав, що знаю HTML. Але недавно, мені сказали адресу одного хорошого сайту www.w3schools.com. Символи “w3″ в назві сайту означають “три w”, або “www”. Що важливого я там дізнався? По-перше, що мої знання дещо застарілі. По друге, що те що мої теги розпізнає браузер, ще не значить, що так буде тривати і далі. Тому я вирішив написати сучаснішу українську книжку про веб-дизайн.


HTML (Hyper Text Markup Language) – це спеціальна мова форматування текстових електронних документів. HTML був ратифікований World Wide Web Consortium. Він підтримується декількома широко поширеними браузерами, і, можливо, стане основою майже всього що має відношення до Web програмного забезпечення. Оскільки електронні Web-документи призначені для перегляду на екрані, причому наперед не відомо, на якому комп'ютері це буде робитися, а, отже, невідомі розміри вікна програми-переглядача, шрифти, які встановлені на комп'ютері, і т.д., то мова HTML призначена якраз для того, щоб оформляти.


ТЕМА УРОКУ. Поняття про мову розмітки гіпертексту – мову HTML. МЕТА УРОКУ: Навчальна.Ознайомити учнів з мовою розмітки гіпертексту – мовою HTML; Розвиваюча. Розвивати логічне мислення учнів, розвивати інтерес до комп’ютерної техніки, увагу, пам’ять. Виховна. Виховувати інтерес до навчання, любов до предмета інформатики, цілеспрямованість, бережливе ставлення до шкільного майна. ТИП УРОКУ: комбінований урок.


- мову гіпертекстової розмітки документів HTML (HyperText Markup Language); - універсальний спосіб адресації ресурсів у мережі URL (Universal Resource Locator); - протокол обміну гіпертекстовою інформацією HTTP (HyperText Transfer Protocol). Пізніше команда NCSA додала до цих трьох компонент четверту . CGI була спеціально розроблена для розширення можливостей WWW за рахунок підключення всілякого зовнішнього програмного забезпечення. Такий підхід логічно продовжував принцип публічності та простоти розроблення й нарощування можливостей WWW. Якщо команда CERN запропонувала простий і швидкий спосіб розроблення баз даних, то NCSA розвинула цей принцип на розроблення програмних засобів.


Заснований мовою SGML (Standard Generalized Markup Language), мову HTML визначає форматування й організацію даних в Web–документах. Він визначає те, як саме буде розміщений текст на екрані, цю мову визначає структуру даних. Web–документ може містити як текстову інформацію, і тому мову HTML було б називати HyperMedia Markup Language, однак у літературі практично завжди вживається абревіатура HTML. Документ, створений мовою HTML – це звичайне файл в ASCII–формате. У його основі лежать спеціальні дескриптори (теги), які визначають форматування даних у кожному Web–документе. Природно, для перегляд.


Мова гіпертекстової розмітки HTML (HyperText Markup Language) був запропонований Тімом Бернерс-Лі в 1989 р в якості одного з компонентів технології розробки розподіленої гіпертекстової системи. Розробники HTML намагалися вирішити два завдання: 1) дати дизайнерам гіпертекстових БД простий засіб створення документів; 2) зробити це засіб досить потужним, щоб відобразити наявні на той момент подання про інтерфейс користувача гіпертекстових БД.


HTML (англ. HyperText Markup Language — Мова розмітки гіпертекстових документів) —стандартна мова розмітки веб-сторінок в Інтернеті. Більшість веб-сторінок створюються за допомогою мови HTML (або XHTML). Документ HTML оброблюється браузером та відтворюється на екрані у звичному для людини вигляді. HTML є похідною мовою від SGML, успадкувавши від неї визначення типу документу та ідеологію структурної розмітки тексту.


HyperText Markup Language (мова розмітки гіпертексту) давно перестав бути просто мовою програмування. Поняття HTML містить у собі різні способи оформлення гіпертекстових документів, дизайн, браузери і багато чого іншого. Вивчивши цю мову, можна проробляти складні речі простими способами і, головне, швидко – а це у комп'ютерному світі значить дуже багато. Html-мова як основа Веб-сторінок відіграє важливу роль у розвитку нового напрямку в образотворчому мистецтві - Веб-дизайну. Художник, намалювавши гарні картинки, ілюстрації і логотипи, повинен якось розмістити свої роботи в Мережі.


Це звичайні тексти, написані мовою HTML. Відображаються такі тексти на екрані зовсім інакше, ніж вони виглядають у HTML-файлі. Для відображення html-файлів використовують броузери. Отже, web-документ - це текст, написаний мовою HTML чи іншою, який призначений для перегляду електронної інформації на екрані комп’ютера за допомогою браузера. Web- документ, який ми бачимо на екрані броузера, називається web-сторінкою. Це пов’язано з тим, що хорошим стилем уважається подання деякої частини інформації на одній умовній сторінці. Бажано, щоб web-сторінка поміщалась на одній двох екранних сторінках і в.


HTML (англ. HyperText Markup Language — Мова розмітки гіпертекстових документів) — основана на SGML текстова мова розмітки, призначена для маркування документів, що містять текст, зображення, гіперпосилання, тощо. Портал знань - зробимо знання доступними: дистанційне навчання, тестування, навчальні курси, навчальні матеріали. HTML (англ. HyperText Markup Language — Мова розмітки гіпертекстових документів) — основана на SGML текстова мова розмітки, призначена для маркування документів, що містять текст, зображення, гіперпосилання, тощо. HTML-документи лежать в основі Веб, і відображаються із допомогою веб-браузерів.


Щоб реалізувати всі ці можливості, була розроблена спеціальна мова, названа HyperText Markup Language (HTML), тобто, Мова Розмітки Гіпертекста. Документ, написаний на HTML, являє собою текстовий файл, що містить власне текст, несучий інформацію читачеві, і прапори розмітки. Про мову HTML буде детально розказано у відповідному розділі, оскільки без знання основ цієї мови неможливо створити сторінку (тут і далі в тексті мається на увазі WWW-сторінка) для публікації в WWW. [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10. завантажити реферат.


8. Версії мови HTML. Мова HTML виникла унаслідок тривалих процесів розвитку й удосконалення гіпертекстових інформаційних систем. В основі синтаксису мови лежить стандарт ISO 8879:1986 “Information processing. Text and office systems. Standard Generalized Markup Language (SGML)”. Однак на практиці відхилення від стандарту майже всіма фірмами стало звичайним явищем. Сьогодні нагляд за розвитком мови здійснює консорціум W3C- некомерційна організація, створена у 1994 році з метою розробки стандартів і засобів для web- технологій. W3C очолює автор сучасної web- концепції Тім Бернерс Лі, а учасникам.


Вже наприкінці 1990 року він розробив мову HTML і створив веб-оглядач та серверне програмне забезпечення для запропонованої ним системи гіпертекстових документів. Наприкінці 1991 року Тім Бернерс-Лі опублікував в мережі Інтернет перший загальнодоступний опис мови HTML, відомий як документ «HTML теги» (HTML Tags). В ньому були описані 20 елементів найпершої схеми розмітки HTML-документів. 13 з яких до цих пір використовуються у мові HTML. Бернерс-Лі розглядав HTML як похідну мову від SGML, і в середині 1993 року її офіційно визнали такою, опублікувавши першу специфікацію HTML: "Hypertext M.


Мо́ва розмі́тки — штучна мова, що використовує набір анотацій до тексту, що надає інструкції стосовно структури тексту чи його відображення. Термін «розмітка» (markup) виник з традиційної видавничої практики розмічування (marking up) рукописів , шляхом додавання символьних позначок на їх поля. Століттями це завдання виконувалося переважно кваліфікованими типографами, які розмічували текст, вказуючи який має бути використаний шрифт, його стиль і розмір для кожної частини тексту. А вже потім рукопис потрапляв до рук інших типографів, які мали скласти типографську форму. Прийом розмітки також широко використовувався редакторами, коректорами та графічними дизайнерами. GenCode.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина