рідна мова твір 5 клас

Рідна мова – це мова твого дитинства, це мова, на якій спілкуються твої батьки, багато твоїх родичів. Це шлях, яким ти йтимеш доти, доки не сягнеш краю. Це твої думки та почуття, це твої наміри та прагнення, адже ти наодинці з собою розмовляєш своєю мовою, рідною для тебе. Кожен сам обирає, яку мову вважати рідною. Деякі люди приймають за рідну державну мову, деякі – материнську мову, що чули у піснях та колискових, у віршах та легендах, казках, які їм розповідали перед сном. Наш вибір – наше майбутнє, бо тільки нам вирішувати бути з більшістю чи.


Якщо ви отримали завдання написати невеликий твір (твір-мініатюру, міні-твір) про українську мову або вам треба скласти лише 5-6 речень на цю тему, ви можете зайві, на Ваш погляд, речення у нижченаведених текстах виключити. При цьому зміст ніяк не постраждає. Краса й милозвучність української мови — велике надбання нашого народу. Україна — моя рідна країна, тому я дуже люблю все українське: мову, культуру, історію, звичаї та традиції. Українська мова в моєму житті. Я люблю українську мову. Люблю за те, що вона мені рідна. Мої мама й тато навчили мене розмовляти українською, коли я була ще зовсім крихіткою. Всі мої друзі у дворі спілкуються теж українською.


Рідна мова у твоєму житті. Твір мініатюра. Українська мова є моєю рідною мовою. Ця барвиста мова лунала у колискових піснях мого дитинства. Нею розмовляли мої предки. Тому українсь. Зачекайте, будь-ласка. 1 клас. ГДЗ. Підручники. 2 клас. Читання. Рідна мова. ГДЗ. Підручники. 3 клас. Читання. Рідна мова.


Рідна мова Рідна мова, це просте словосполучення, яке таїть у собі глибокий зміст. Мова для людини це засіб для спілкування, взаємодії з оточуючими. Це інструмент завдяки якому людина може формулювати свої думки, виражати їх. Саме завдяки мові ми можемо самовиражатися у спілкуванні. Без неї не можливо створення книжок, запис отриманих знань то що. Рідна мова для людини посідає особливе місце у житті. Ще немовлям вона чує перші слова на ній, як губка вбирає у себе все нові і нові слова протягом свого розвитку, аж поки сама не каже перше слово. За першим йде друге, за ним третє. Потім починаютьс.


23. Плекаймо рідну мову (Твір-роздум). 24. Про культуру мовлення українців (Твір-роздум). 25. Рідна мова — найбільше багатство (Твір-роздум). 26. Рідна мова (Твір-роздум). 27. Рідна мова в поезіях М. Рильського і В. Сосюри (Твір-аналіз). 28. «Рідна мова — життя духовного основа» (Твір-роздум). 29. Роль мови в процесі формування нації (Твір-роздум). 30. Роль мови в процесі формування нації (Твір-роздум).


Твори з української мови. Твори з російської літератури XVIII-XIX ст. Твори з російської літератури XX-XXI ст. Твори з зарубіжної літератури. Тематичні шкільні твори. Зворотній зв'язок. Авторські права. Пошук творів. Головна сторінка » Тематичні шкільні твори » на вільну тему. Рідна мова. А щоб наші мудраки знали, що то таке «рідна мова», то мусимо отут подати переклад невеличкого за розміром та безмірно глибокого за змістом твору великого’ письменника братнього нам народу Тургенєва, що ось що сказав про рідну мову: «У часи зневіри, в годину важких думок про долю мого рідного краю ти одна підпора і запомога, о велика, могутня, правдива та вільна рідна мово!


Твір “Українська мова в моєму житті”. Українська мова – одна з наймилозвучніших і найспівучіших мов у світі. Скільки разів ми чули ці слова? Безліч – на уроках мови й літератури в школі, університеті, бачили на рекламних білбордах, чули по радіо чи з екрану телевізора. Та чи задумувались справді над тим, чому нашу рідну мову так називають? Чи прислухались до її слів? . Наша рідна українська мова дуже багата, співоча, колоритна. Саме вона може будь-якому іноземцю про особливості менталітету нашого народу. Сама нею ми пишаємось і гордо називаємо однією з найкрасивіших мов світу! Автор: cup_of_flowers. Власний твір про українську мову можна залишати в коментарях, щоб поділитися своїми думками з однолітками.


Українська мова. Я досліджую світ. 2 клас. Англійська мова. Інформатика. Математика. Аналізи творів. Повні тексти. Стислі перекази. Шкільні твори. Презентації. Англійська мова.


Твір на тему: Тарас Шевченко як співець рідної природи. У багатьох своїх поезіях торкається Тарас Шевченко і теми рідної природи, яку надзвичайно любив і завжди опоетизовував. Наприклад, у поезії «Над Дніпровою сагою» природа у поета оживає, набуває людських рис. Старий явір стоїть понад берегом Дніпра й журиться, що назавжди залишиться без вірної дружини, так і посивіє в самотині. Шкільний твір для 5 класу з української мови. Диво-чарівник (твір-розповідь). Моє улюблене свято (твір-роздум).


Шкільні твори на нелітературні теми 8 клас. Моя рідна мова (твір-роздум) - учнівський твір. Думаю, що недарма мову називають душею народу. Як і всяку душу, її треба вміти зберегти чистою і красивою. І вона, як і душа, тільки одна, одна для кожної нації. Хто ж винний у тому, що велика частина населення України розмовляє російською мовою? Хто винний у тому, що дотепер українська мова на вулицях нашого міста сприймається оточуючими як щось надзвичайне? І чи потрібно шукати винних? 1994 року я йшла „перший раз у перший клас”. І, до речі, у клас, де викладання велося українською мовою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина