фізична хімія вивчає

Фізи́чна хі́мія — галузь науки, що вивчає хімічні явища та процеси на основі загальних принципів фізики з використанням фізичних експериментальних методів. На відміну від хімічної фізики, яка використовує більш мікроскопічний підхід, фізична хімія застосовує фізичні поняття для вивчення макро- і мезоскопічних систем. Проте, оскільки фізична хімія є міждисциплінарною наукою, класифікувати конкретне дослідження як чисто фізичне, хімічне.


Фізична хімія - наука про загальні закони фізики та хімії. Досліджує хімічні явища з допомогою теоретичних та експериментальних методів хімії та фізики. 1. Історія фізичної хімії. Початок фізичної хімії було покладено в середині XVIII століття. Термін "Фізична хімія", в сучасному розумінні методології науки і питань теорії пізнання [1], належить М. В. Ломоносову, який в 1752 вперше читав студентам Петербурзького університету "Курс істинної фізичної хімії".


ФІЗИЧНА ХІМІЯ. КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ для студентів технологічних спеціальностей напряму 0І>17 "Харчова технологія та інженерія". денної та заочної форм навчання. СХВАЛЕНО на засіданні кафедри фізичної та колоїдної хімії як конспект лекцій Протокол №2 від 14.10.98 р. КИЇВ НУХТ 2003. Фізична хімія — самостійна наука, що вивчає взаємозв'язки фізичних та хімічних явищ.


Розділи хімії. Загальна хімія — вивчає теоретичні основи системи знань про речовину і хімічні перетворення. Неорганічна хімія — вивчає речовини неорганічної природи і властивості хімічних елементів. Органічна хімія — вивчає речовини органічної природи — сполуки Карбону. Фізична хімія — вивчає хімічні явища та процеси на основі загальних принципів фізики з використанням фізичних експериментальних методів.


1. Предмет фізичної і колоїдної хімії. Усі хімічні дисципліни вивчають хімічну форму руху матерії, пов'язану з рухом атомів, з розривом старих і виникненням нових хімічних зв'язків у процесі хімічної реакції. Однак хімічні реакції завжди супроводжуються фізичними явищами: виділенням або поглинанням теплоти, виникненням електричної або світлової енергії.


. Виникнення фізичної хімії. Роль М.В. Ломоносова. Основні напрямки розвитку фізичної хімії у другій половині XVIII-XX століттях. Висновок. Література. Введення. Фізична хімія є здобутком не тільки останнього часу; скоріше вона так само стара, як і сама наукова хімія. І в розвитку хімії можна розрізнити ті ж стадії, через які має проходити кожна наука: ознайомлення, систематизація та осягнення її глибин (Вільгельм Оствальд).


Фізична хімія- наука, яка розкриває фізичні причини хімічних процесів. М. В. Ломоносов відкрив і кількісно обґрунтував основний закон хімії - "Законзбереження маси речовин". Його дослідження доказали те, що речовину неможливо знищити. Розвиток фізичної хімії був пов'язаний з дослідженнями вчених, що вивчали дію тепла та електрики на протікання хімічних процесів. Другим засновником фізичної хімії є Г.І.Гесс. На основі його досліджень було відкрито науку – термодинаміку.


Фізична хімія – це наука, яка вивчає зв’язки та взаємні переходи між хімічними та фізичними формами рухливої матерії. Як гранична наука вона вивчає об’єкт з декількох сторін. Знання законів фізичної хімії дозволяє зрозуміти сутність хімічних процесів та свідомо вибирати найбільш сприятливі умови для їх практичного здійснення.


Поглибити знання учнів про властивості речовин, набуті в курсах «Природознавство» і «Фізика»; ознайомити учнів з методами вивчення хімічних сполук і явищ; дати поняття про спостереження та експеримент як методи дослідження в хімії, поняттями “речовина», «матеріал», «фізичне тіло»; показати , що кожна речовина має свої специфічні властивості і визначити речовини за їхніми властивостями. Конспект на урок Хімія скачати.


Головна Товарознавство Фізична і колоїдна хімія. Наст >. Фізична і колоїдна хімія. Авторизируйтеся для можливості перегляду анотації. ЧАСТИНА I ТЕРМОДИНАМІКА ВСТУП ДО ХІМІЧНОЇ ТЕРМОДИНАМІКИ Виникнення і розвиток ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ І ВИЗНАЧЕННЯ ІДЕАЛЬНІ ГАЗИ.


Під-креслено значення фізичної та колоїдної хімії для фармацевтичних спеці-альностей. Рекомендований для студентів, а також буде корисним для аспіран-тів, викладачів та наукових працівників. ISBN 978–966–615–457–9 ISBN 978–966–400–357–2. Взаємозв’язок хімічних і фізичних явищ вивчає фізична хімія. Ця наука перебу-ває на стику між хімією й фізикою.


Хімічна кінетика – розділ фізичної хімії, що вивчає швидкість хімічних реакцій, механізм та закономірності їх перебігу. Знання положень хімічної кінетики надає можливість розробляти і регулювати технологічні процеси у виробництві харчової продукції, контролювати її вихід. Предметом вивчення колоїдної хімії є поверхневі явища та фізико-хімічні властивості дисперсних систем, а також процеси, що відбуваються в дисперсних системах і розчинах високомолекулярних сполук (ВМС).


Фізична хімія — вивчає хімічні явища та процеси на основі загальних принципів фізики з використанням фізичних експериментальних методів. Фармацевтична хімія — наука, що вивчає способи добування, будову та фізико-хімічні властивості лікарських засобів ; взаємозв'язок між їх хімічною будовою та дією на організм; методи контролю якості та зміни, які відбуваються при збереженні ліків та застосування їх в медицині.


Фізична хімія, наука, що пояснює хімічні явища і що встановлює їх закономірності на основі загальних принципів фізики. Головними розділами Ф. х. є: термодинаміка хімічна, кінетика хімічна, учення про каталізі, поверхневих явищах, розчинах, квантова хімія і вчення про будову і властивості молекул, іонів, радикалів.


Закони хімічної термодинаміки. Характеристика розчинів та властивостей розчинів електролітів. Формальна та молекулярна кінетика. Дисперсні системи і методи їх одержання та очищення. Молекулярно-кінетичні та електрокінетичні властивості дисперсних систем.


Фізична хімія – вивчає зв'язок між хімічними і фізичними процесами, хімічні супроводжуються фізичними явищами. реакції, які Колоїдна хімія – вивчає властивості колоїдних систем. 4. Розчини – це фізико-хімічні системи, які складаються з двох і більше компонентів: один з них зазвичай перевищує і називається розчинником, інші рівномірно розподіляються по всьому об'єму і називаються розчиненими речовинами.


Фізика вивчає фізичну форму руху матерії й, відповідно, фізичні явища. До фізичних явищ відносять різні перетворення речовин без зміни їхнього складу. До таких явищ належать механічні, теплові, електромагнітні, ядерні тощо. Ці явища можна пояснити з точки зору взаємодії окремих частинок і полів. Хімія вивчає хімічну форму руху матерії, тобто хімічні явища. До хімічних явищ відносять явища, які полягають у перетворенні одних речовин в інші без зміни складу ядер атомів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина