хімія органічного синтезу в україні

Основною сировиною для виробництв хімії органічного синтезу є продукти нафтопереробки, попутного і природного газу, газового конденсату. Для розміщення хімічних виробництв, що працюють на базі вуглеводневої сировини, характерне з'єднання всіх основних стадій виробничого циклу в безпосередній територіальної близькості або навіть в рамках одного підприємства. Тобто по суті підприємства, що випускають продукцію хімії органічного синтезу, часто є нафтохімічними комбінатами (або навіть газонефтехимическими), де об'єднані видобуток сировини, нафто - або газопереработка, виробництво напівпр.


До групи галузей промисловості органічного синтезу входять: хімія органічного синтезу (виробництво органічних. напівфабрикатів — етилену, ацетилену, бензолу, етилового спирту, оцтової кислоти та ін.); виробництво полімерів (синтетичних смол, каучуку, пластмас, хімічних волокон); переробка полімерів (виробництво виробів із пластмас, шин, гумотехнічних виробів). Основна хімія в Україні спеціалізується на виробництві кальцинованої та каустичної соди у Слов'янську та Лисичанську, мінеральних добрив, сірчаної кислоти. Калійні добрива виробляються в Калуші на концерні "Лукор" і на Стебницькому калійному . заводі.


Значення хімічного виробництва. Під впливом науково-технічного прогресу хімічні виробництва стали одними з провідних у світовому господарстві на рівні з електроенергетикою та машинобудуванням. Спеціально добуті хімічні речовини люди почали використовувати в епоху Середньовіччя, коли лікарі застосовували різні настоянки, порошки та мазі. У ХVІІ ст. промислових масштабів у Європі набуло виробництво парфумів. У ХІХ ст. у зв’язку з бурхливим ростом виробництва, зріс попит на мінеральні добрива, фарби, соду.


Промисло́вість органі́чного си́нтезу — підгалузь хімічної промисловості, яка виробляє такі важливі сполуки як вуглеводи, спирти, альдегіди, кетони, етери, аміни; органічні продукти, що містять хлор, флуор, фосфор, кремній та інші елементи, які служать вихідними матеріалами для виробництва пластмас, синтетичних каучуків, лаків, фарб, хімічних волокон, миючих засобів, отрутохімікатів та ін.


1. Основна інформація про хімічну промисловість України 2 2. Гірська хімія 3 3. Основна хімія 4 4. Хімія органічного синтезу 5 5. Хімічні центри і вузли 7 6. Перспективи розвитку 9 1. Основна інформація про хімічну промисловість України. Хімічна промисловість відрізняється від більшості інших галузей можливістю створювати нові матеріали з певними властивостями, що зажадалося в космічній техніці і будівництві, фармацевтичній, харчовій і легкій промисловості України. Розвиток хімічної промисловості в окремому районі країни зумовлюється трьома основними чинниками - природним, економічним і соціал.


Хімічна промисловість Галузева структура і принципи розміщення Хімічний комплекс — сукупність галузей промислового виробництва, які сприяють широкому застосуванню хімічних технологій і матеріалів у всіх галузях господарства. Хімічний комплекс Гірничо-хімічна промисловість. Основна хімія: виробництво мінеральних добрив, виробництво сірчаної кислоти, виробництво соди.


1.1. Еволюція хімії лікарських засобів. Міністерство освіти і науки україни національний університет харчових технологій. ЗАТВЕРДЖУЮ Ректор_ С.В. Іванов_. «___»_2014 р. Н.В. Сімурова с.і Шульга І.В. Попова Н.Ю. Зінченко. Органічний синтез лікарських засобів. КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ для студентів спеціальності 7.05140105, 8. 05140105 «Фармацевтична. біотехнологія» денної та заочної форм навчання. Органічний синтез лікарських засобів. [Електронний ресурс] : конспект лекцій для студентів спеціальності 7.05140105, 8. 05140105 «Фармацевтична біотехнологія» денної та заочної форм навчання / уклад. Н.В. Сімурова, С.І.Шульга, І.В. Попова, Н.Ю. Зінченко.


Підготовчі курси. Органічна хімія. Теоретичні основи органічної хімії. Предмет органічної хімії. Органічна хімія – це частина хімічної науки про речовини рослинного та тваринного походження. Берцеліус та його прихильники вважали, що органічні сполуки утворюються виключно внаслідок життєдіяльності організмів під впливом так званої «життєвої сили». Це дало поштовх до бурного розвитку органічного синтезу: Зінін одержав анілін (1842р.), Кольбе – оцтову кислоту (1845р.), Бертло – сполуки типу жирів (1854р.), Бутлеров – цукроподібні речовини (1861р.). Отже, на базі експериментів поступово доводилося, що невірно вважати органічну хімію наукою тільки про ті сполуки, які є продуктами життєдіяльності живих організмів.


В Україні розвинута багатогалузева хімія і нафтохімія. Найкрупнішими підрозділами названої галузі є виробництва основної хімії (49 % всієї товарної продукції галузі), лакофарбова (6 %), промисловість пластмасових виробів, скловолокнистого лиття (5 %), шинна (10 %), гумоазбестова (7 %) та багато ін. На власне хімічну промисловість припадає близько 80 % випуску продукції всієї галузі, на нафтохімічну – 20 %. Неорганічна хімія переважно виробляє напівфабрикати, що використовуються в інших галузях промисловості. Виняток становлять мінеральні добрива, котрі продукує окрема галузь. Промисловість хімії органічного синтезу використовує як сировину нафту. Це багатогалузеве виробництво.


Органічна хімія є хімією сполук Карбону, присутність якого є основною характерною ознакою органічної речовини. Як наука орг.хімія вивчає методи одержання, будову, перетворення та шляхи практичного застосування органічних сполук. Відома надзвичайно велика к-сть орг.сполук. Така різноманітність зумовлена декількома причинами: здатністю Карбону утворювати прямі та розгалужені відкриті ланцюги, а також циклічні сполуки. Терміни «органічна хімія» та «органічна сполука» виникли в той історичний період розвитку хімії, коли досліджувались сполуки, що є продуктами життєдіяльності тварин і рослинних орг.


Синтез органічних сполук передбачає більш глибоке вивчення курсу органічної хімії, що базується не лише на вивченні головних теоретичних положень, а і на знаннях та навичках практичної роботи в хімічній лабораторії стосовно техніки безпеки, техніки лабораторних робіт, методів вилучення та очищення органічних речовин, а також властивостей органічних речовин і якісних реакцій на їх функціональні групи. Таким чином, перші чотири розділи даного посібника є основою для синтезу, виділення та ідентифікації органічних сполук згідно з наведеними методиками. Синтези органічних сполук згруповано за типам.


Органічний синтез. напрям підготовки 0401 Природничі науки. спеціальність 6.040101 Хімія*. додаткова спеціальність 6.040102 Біологія. природничо-географічний факультет. Мета. Метою данної дисципліни є вивчення теоретичних основ направленого хімічного перетворення органічних сполук із заздалегідь відомими властивостями, загальних та специфічних механізмів процесів та факторів, що впливають на перетворення та селективність реакцій.


В Україні сприятливі умови для розвитку хімічної промисловості (є сировина, машинобудівні підприємства, що виробляють необхідне обладнання, енергетичні ресурси, кваліфіковані кадри). Головні галузі хімічної промисловості: гірничо-хімічна, хімія органічного синтезу, основна хімія, переробка полімерних матеріалів. Найбільше підприємств хімічної промисловості сконцентровано в районах Донбасу, Придніпров'я, Передкарпаття.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина