технологія виготовлення м'якої іграшки

Технологія виготовлення м'якої іграшки. Очікувані навчальні результатиУчні мають вміти:-виготовляти ескіз. - навчальна: Формування навичок з технології виготовлення м’якої іграшки: виготовлення шаблонів, правила збільшення та зменшення викройок; правила розкроювання основних та допоміжних деталей; способи та послідовність зєднання деталей крою. - розвивальна: Сприяти розвиткові пізнавальних інтересів учнів, наочно-образного мислення, уяви, естетичних смаків та творчих здібностей учнів. відпрацьовувати чіткість та охайність при виконанні практичної роботи. - виховна : Виховувати в учнів самостійність, мислення, кмітливість, любов до праці.


Перший урок для 5-6 класу, присвячений ознайомити учнів з історією м`якої іграшки; з видами іграшок за призначенням; матеріалами з яких виготовляють іграшки; технологією виготовлення м`якої іграшки; з правилами розкроювання; правилами безпечної праці, організації робочого місця й санітарно-гігієнічних вимог під час розкроювання. Конспект на урок Трудове навчання скачати.


Технологія виготовлення м'якої іграшки. Автор-упорядник:Л.К.Новосад,старший вчитель Демидівського НВК “ЗОШ 1-111ступенів-ліцей”. Рецензенти: М.О.Боняк,методист районного методичного кабінету відділу освіти,молоді та спорту Демидівської РДА Л. М. Онищук,заступник директора по навчальній частині Демидівського НВК “ЗОШ 1-111 ступенів-ліцей”. «Основи технології виготовлення м’якої іграшки». Урок №1. Тема. Технологія виготовлення об’ємної іграшки на основі помпона. Урок №2. Тема. Об’ємні іграшки. Збільшення та зменшення деталей іграшки. Урок №3. Тема. Технологія виготовлення деталей для об’ємної іграшки. Урок №4. Тема. Оздоблення об’ємної іграшки.


Вони дуже підходять для виготовлення м'яких іграшок, таких як ведмідь, зайчик, лисичка. Вовняні тканини щільні, можуть бути ворсові і гладкофарбовані, з орнаментальними рисунками, в смужку і в клітку; підходять для пошиття звірят, панно, подушечок. Валяні тканини. До них відноситься фетр. Наповнюючи іграшку з каркасом, потрібно стежити, щоб каркас розташовувався чітко по центру і з усіх боків, знизу і зверху був ізольований набиванням, так щоб іграшка залишалася м'якою, а каркас служив тільки скелетом для підтримання форми і не випирав назовні. Оформлення очей, носа. Очі й ніс іграшок зазвичай роблять з чорних або коричневих ґудзиків без дірочок, намистинок, шматочків кожі. 4. Вимоги до матеріалів.


Для виготовлення м'якої іграшки потрібні кілька обов'язкових елементів — форма або лекало (авторське чи запозичене), відповідні матеріали (тканина, хутро, набивка тощо) і інструменти (ножиці, голки, палички для набивання тощо). Розвиток м'якої іграшки йде по декількох напрямках. Одне з них — це спрощення образу, створення простих іграшок. Друге — це рух до натуралістичності майбутньої іграшки, коли іграшка стає схожою на того чи іншого звіра. Наприклад, при виготовленні ляльок, крім тканин і набивки, може бути присутня технологія виготовлення рук і голови з дерева, глини, пластика тощо.


8 Технологія виготовлення іграшки 1.Підбір матеріалу та підготовка його до роботи. 9 2. Друк та розкрій деталей іграшки -Вирізати деталі з паперу -Прикласти деталі до тканини, обвести їх та прострочи за допомогою машинки. 10 3. Набивання деталей іграшки Наповнити іграшку синтепоном та зашити залишений отвір потайним швом. 11 4. Остаточне оформлення роботи -Шви приховати за допомогою мережива. Підібрати нитку для пришивання мережива в тон тканині. - Оздобити іграшку та зібрати всі деталі в одне ціле. 12 Взірці викрійки м ` яких іграшок ТигрКіт. 13 М ` яка іграшка, плетена гачком. 14 Т.


Технологія виготовлення м’якої іграшки. (5-6 клас). Пояснювальна записка. Зміст модуля передбачає ознайомлення учнів з одним із найдавніших видів декоративно – прикладного мистецтва - іграшкою. Для виготовлення м’якої іграшки використовують залишки тканин, хутра, шкіри, фетру, клейонки та інших недорогих матеріалів. Для оздоблення виробів завжди є різні ґудзики, намистинки, бісер тощо. Для виготовлення іграшок варто заготувати відповідні шаблони, на основі яких можна змоделювати кілька іграшок. Особливо цікавими виглядають вироби, де учні фантазують та оздобляють іграшку на свій смак. Це сприя.


ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ М'ЯКОЇ ІГРАШКИ - Об'ємна аплікація з тканини та ґудзиків - Трудове навчання 4 клас - Кліщ О.М. - Підручник створено за чинною програмою з трудового навчання для загальноосвітніх навчальних закладів. Навчальний зміст спрямований на опанування техніками обробки різних матеріалів, розвиток творчих здібностей, набуття досвіду предметно-перетворювальної діяльності.


Технологія виготовлення іграшки Виготовлення м'якої іграшки складається з кількох етапів: підбір матеріалу та підготовка його до роботи (прання, відпарювання тканини); розкрій деталей; змотування та зшивання; набивання деталей; збирання конструкції в одне ціле; - остаточне оформлення роботи. Викрійку найкраще робити з картону, тому що тверді лекала щільніше прилягають до матеріалу, їх легше обводити, вони більш довговічні.


Для виготовлення м'яких іграшок потрібні такі групи матеріалів: основні матеріали (шутро, різноманітна тканина, шматочки шкіри), оздоблювальні матеріали (стрічки, фурнітура, нитки для вишивання), з'єднувальні матеріали (нитки, клей), наповнювачі (синтепон, поролон, м'яка проволока) Виготовлення м'якої іграшки складається декількох послідовних етапів. Іграшка з помпонів маленькі за розмірами, але досить привабливого вигляду. За основу іграшки використовують дві різні за величиною кульки: більша – тулуб, менша – голова. 8 слайд. Описание слайда: Матеріали для виготовлення м'якої іграшки: шматочки шкіри тканина, трикотаж хутро Основні матеріали: 9 слайд. Описание слайда


У посібнику міститься технологія виготовлення м'якої іграшки, інструкційні картки, термінологія ручних робіт. Рекомендовано для використання в роботі вчителям обслуговуючої праці, керівникам гуртків загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Зміст. 1. Історія виникнення іграшки в декоративно-прикладному мистецтві. 2. Інструменти і матеріали для виготовлення м'якої іграшки. 3. Алгоритм виготовлення іграшки. 4. Розкрій іграшки. 5. Шви для виконання іграшки. 6. Технологія виготовлення іграшки. 7. Оздоблення іграшки. 8. Термінологія ручних робіт. 9. Вимоги до виконання ручних .


Технологія виготовлення м’якої іграшки. Назва теми та її зміст. Практична робота. Прим. 55. Основи технології виготовлення м’якої іграшки(4) М’яка іграшки у сучасному декоративно- ужитковому мистецтві. Організація робочого місця. Правила безпечної роботи(первинний інструктаж) та санітарно-гігієнічні вимоги. Правила безпечної роботи. Називає і розрізняє види м’яких іграшок; характеризує матеріали, які використовуються для виготовлення іграшки; добирає матеріали, інструменти та пристосування для роботи; збільшує ( зменшує) шаблони; виготовляє нескладну іграшку; організовує робоче місце; дотримується правил безпечної праці, санітарно-гігієнічні вимоги; організувє робоче місце;.


Основна технологія: технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом. Додаткова технологія: технологія виготовлення вишитих виробів;технологія виготовлення аплікації. Проект передбачає оволодіння учнями технології виготовлення м’якої іграшки– уподобання малих і великих українців. Спроектована та виготовлена м’яка іграшка повинна мати для учнів практичне застосування (як іграшка, подушка, сувенір тощо). Урок : М'яка іграшка у сучасному - декоративно-ужитковому мистецтві. Урок : Матеріали для виготовлення плоскої іграшки та їх властивості. Урок : Інструменти та пристосування для по.


Іграшка - один із найдавніших видів декоративно-ужиткового мистецтва. Іграшка – це область народного мистецтва, яка об’єднує вироби із кераміки, дерева, лози, соломи, глини, паперу, тканини. Вперше м’які іграшки стали зустрічатися в німецьких магазинах на рубежі ХІХ і ХХ століття - були це ведмежата Тедді, які з часом стали культовим предметом для створення колекцій по всьому світу. Так в США, Великобританії та скандинавських країнах 27 жовтня відмічають День Плюшевого Ведмедика. ІСТОРИЧНІ ВІДОМОСТІ. Проте найпоширенішими м’якими варіантами іграшок виступають всілякі собаки, зайці і ведмежата .


Виготовлення м’якої іграшки. Удосконалення виконання швів "уперед голку", "ручна строчка", "через край". Закріплення навичок і правил роботи з голкою. Розвиток естетичного смаку, окоміру, творчих здібностей. Виготовлення м’якої іграшки та виховання охайності та посидючості у учнів. Рубрика. Педагогика. На тему: «Робота з тканиною. Крій і шиття . Виготовлення м'якої іграшки». Виконала: студентка ІІІ курсу групи ПІ-41. Нестерук Лілія.


М'яка іграшка, зроблена своїми руками – це не тільки захоплююче заняття, а й гарний настрій. Сьогодні інтерес до виготовлення іграшки своїми руками зростає, незважаючи на великий вибір фабричних експонатів. Дякую, пані Олено! Почерпнула особисто для себе багато цікавого. Відповіcти. Худолій Оксана Анатоліївна каже: 20.03.2020 о 22:15. Дякую, дякую, дякую…


Відмінною особливістю цього заняття є те що з однієї викрійки можна робити найрізноманітніші іграшки додаючи деталі міняючи матеріали і моделюючи вихідну викрійку. Якщо вам потрібно збільшити або зменшити викрійку то візьміть аркуш міліметрового паперу розмітьте його відповідно на великі чи малі квадрати і перемалюйте деталі викрійки зберігаючи в кожному квадраті свій фрагмент малюнка 4 Підбір матеріалів Основними матеріалами для виготовлення напівоб'ємних іграшок є драп сукно та інші тканини з неосипаючими краями. З них краще за все.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина