хімія що це

Хімія. Хі́мія — одна з наук про природу, яка вивчає молекулярно-атомні перетворення речовин, тобто, при яких молекули одних речовин руйнуються, а на їхньому місці утворюються молекули інших речовин з новими властивостями. Завданням хімії є дослідження властивостей елементів і хімічних сполук, вивчення.


Хімія - це наука про будову і перетворення речовини. При цьому хімія вивчає будову атомів на поверхневому рівні, залишаючи детальний аналіз атомом і ядерних реакцій фізиці, приділяючи більшу увагу роботі з молекулами. Хімія може вивчати речовини і реакції що протікають усередині живого організму, цим займається біохімія або біоорганічна хімія, а також молекулярна біологія, яка стоїть окремо від хімії і біології.


Хімічний елемент – це тип атомів з однаковим протонним числом. Нині відомо вже 112 елементів. Кожен з елементів має свій символ, свою відносну атомну масу. Відносна атомна маса елемента – це фізична величина, що дорівнює відношенню маси атома елемента до 1/12 частини маси атома Карбону. Відносна атомна маса позначається великою буквою А з індексом r і читається Ar (а-ер)


Хімія — одна з галузей природознавства, предметом вивчення якої є хімічні елементи ( атоми ), що утворюються ними прості і складні речовини ( молекули ), їх перетворення і закони, яким підкоряються ці перетворення. За визначенням Д. І. Менделєєва (1871), «хімію в сучасному її стані можна. назвати вченням про елементи». [Походження слова «хімія» з'ясоване не остаточно. Багато дослідників вважають, що воно походить від старовинного найменування Єгипту — Хемія (греч.


Хімія – це наука про склад, властивості і будову речовин, про їхні перетворення, про залежність складу і будови речовин, про взаємодію, добування і використання речовин. Головні завдання хімії в наш час полягають у пошуку та добуванні нових речовин із заданими властивостями, без яких неможливий науково-технічний прогрес. Хімія відіграє велику роль у житті і особливо виробничій діяльності людини.


Хімія і фізика — рідні сестри в сім’ї природничих наук (Цікава хімія, 1954, 3); Народ Єгипту звав свою країну словом хемі, що означало «чорний край». А через те, що батьківщиною хімії — «єгипетської науки» — був Єгипет, сучасна її назва утвердилася в мовах різних країн світу (Знання., 5, 1970, 32); // Навчальний предмет, що викладає зміст цієї науки. Він [М. П. Соколов] слухає лекції з хімії, природничої історії, фізіології, медицини (Видатні вітч. географи., 1954, 43).


Супрамолекулярна хімія — міждисциплінарна галузь хімії, що зосереджується на вивчені хімічних систем, що складаються з певної визначеної кількості молекулярних блоків чи компонентів. Нанохімія — розділ хімії, де об'єктами вивчення є тіла, розмір яких лежить у діапазоні 1-100 нм., де фізичні і хімічні властивості тіл суттєво залежать від розміру, досліджує склад і структуру нанотіл.


Атом – це система, що складається з ядра і електронної оболонки (рис.1.1). До складу атомного ядра, радіус якого у 10000 разів менший (10 –14 –10 –15 м) за радіус атома (~10 –10 м), входять ядерні частинки нуклони. Клікніть і тягніть для зауважень. Рисунок 1.1 – Спрощена модель будови атома и атомного ядра. Нуклони – це позитивно заряджені протони й електронейтральні нейтрони. Електронна оболонка, розмір якої визначає радіус усього атома, – це сукупність електронів.


Урок з теми Що вивчає хімія?. Теоретичні матеріали та завдання Хімія, 7 клас. МiйКлас — онлайн школа нового покоління. Наприклад, кусок граніту або зерно — це фізичні тіла. Вони неоднорідні. До складу зерна входять крохмаль, білки, рослинні жири. Граніт складається з кварцу, слюди і польового шпату. Білки, рослинні жири, кварц, слюда, польовий шпат, крохмаль — це речовини. Речовини — це те, з чого складаються фізичні тіла.


Це золотий період хімії, тому що протягом півтора століття. була створена періодична класифікація елементів, виникли уявлення про валентність, теорія ароматичних сполучень і стереохімія. У цей проміжок історії поглибились методи дослідження побудови речовин, були досягнуті величезні успіхи у синтетичній хімії. Неорганічна хімія – найстаріша з хімічних наук. У ХVІІІ ст. вона мала назву мінеральної хімії. Органічна хімія значно молодша.


Хімія в моєму житті — презентація з хімії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Але, що є хімія для нас? Яку роль вона відіграє для життя? Слайд #4. це наше життя - все, що ми відчуваємо, бачимо навколо по-перше: Слайд #5. ми самі складаємось з хімічних речовин, які постійно реагують між собою.


Хімічне виробництво (хімічна промисловість) – система виробництв важкої промисловості, включаючи синтез речовин з певними властивостя­ ми, що використовують мінеральну, органічну та іншу сировину шляхом її хімічної переробки. Хімія є дуже наукомістким виробництвом. Завдяки науковим дослідженням одержують матеріали із заздалегідь заданими властивостями, які за своїми якостями перевершують натуральні продукти.


хі́-мі-я. Іменник, неістота, жіночий рід (тип відмінювання 7a за класифікацією А. А. Залізняка). Корінь: -хім-; суфікс: -і; закінчення: -я. МФА: []. прослухати вимову?, файл. УФ: []. наука про склад, будову, властивості та перетворення речовин. ◆ немає прикладів застосування. навчальний предмет, що викладає зміст цієї науки. хімія фізична.


Навіщо потрібна хімія в житті людини і в природі? Озирніться і Ви переконаєтеся, що наш світ майже повністю складається з неї. Найяскравіший тому приклад, це кисень – речовина, без якої живі істоти не змогли б існувати на планеті. Він бере участь в таких важливих процесах як: дихання. горіння. гниття. І це тільки найменша частина. Хімія охоплює всі галузі промисловості і впливає на всі процеси, що відбуваються в природі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина