технологія приготування страв з тушкованих овочів

Мета: навчальна: сформувати вміння й навички з приготування страв з запечених і тушкованих овочів; формування і розвиток здібностей самостійно планувати й організовувати технологічний процес; сприяти закріпленню й удосконаленню прийомів роботи у учнів. розвиваюча: розвивати усвідомлене відношення до правил техніки безпеки, виробничої санітарії й правил особистої гігієни кухаря. виховна: прививати повагу до праці та своєї професії, виховувати дбайливе відношення до устаткування. Презентація на урок Дидактичні матеріали скачати.


Технологія приготування їжі. Обладнання. Фізіологія та санітарія. Страви з запечених овочів і грибів. Перед запіканням більшість овочів підлягає тепловій обробці: їх варять, припускають, тушкують або смажать, а іноді використовують сирими (томати і баклажани). Овочі запікають на листах або порціонних сковородах, попередньо змащених жиром і посипаних сухарями, у жаровій шафі при температурі 250-280 °С до утворення золотистої кірочки на поверхні і температури всередині виробу 80 °С. Страви із запечених овочів поділяють на три групи: овочі, запечені у соусі; запіканки; фаршировані овочі.


Назва страв. Технологія приготування. Правила подавання. Капуста тушкована. Свіжу білокачанну капусту нарізують соломкою, кладуть шаром не більше за 30 см, додають бульйон або воду, жир і тушкують до напівготовності, Подають тушковану капусту на тарілці або у баранчику, прикрашають січеною зеленню. Продовження таблиці. Назва страв. Технологія приготування. Правила подавання. періодично помішуючи. Загальні вимоги до приготування страв. і гарнірів із смажених овочів. 1. Овочі смажать сирими, іноді попередньо відвареними. 2. У сирому вигляді смажать овочі, які містять нестійкий протопектин і достатню кількість вологи (картопля, кабачки, гарбуз, томати, баклажани).


🍴 Рецепти страв з тушкованих овочів від сайту 'Просто-рецепт' для бажаючих швидко і просто приготувати улюблені страви в домашніх умовах. Смачного! . Одним з найбільш визнаних способів приготування овочів, при якому зберігається велика частина вітамінів, є гасіння. Хоча процес цей досить тривалий і вимагає уваги, а також знання деяких кулінарних тонкощів з боку доброї господині, його підсумок обов\'язково порадує і гостей і домашніх. Враховуючи всі ці нюанси, можна добиватися щоразу нового чудового результату.


3. Технологія приготування тушкованих м’ясних страв. Тушковані м’ясні страви – найпоширеніші в українській кухні. У святковій трапезі досить поширеними були душенина (тушковане м’ясо), печеня (тушковане м’ясо з овочами), крученики (завиванці з начинкою). Давніми українськими народними стравами є шпундра (сало шпик або грудинка свинини, тушкована з буряками у буряковому квасі) і верещака (тушковане сало шпик або грудинка, заправлені тертим черствим житнім хлібом, борошном, квасом). Загальні правила тушкування м’яса.


Технологія приготування страв: картопля тушкована, баклажани тушковані з картоплею, капуста тушкована, рагу овочеве, запіканка картопляна, рулет картопляний, голубці овочеві, овочі фаршировані, картопля фарширована, гриби запечені в сметані та ін. Вимоги до якості, правила відпуску. Відсоток витрат під час теплової обробки. Тушкують кожен вид овочів окремо або разом — суміш овочів, а також деякі фаршировані овочі. Для тушкування овочі нарізують соломкою, кубиками, часточками, обсмажують до напівготовності або припускають, а потім тушкують у невеликій кількості бульйону з додаванням томатного .


Тема уроку: Приготування овочевих страв і гарнірів відомих закладів ресторанного бізнесу. Приготування страв і гарнірів із смажених та запечених овочів. Правила відпуску. Закріплення навичок. Учні бригад задають перехресні запитання для перевірки знань з технології приготування страв з овочів. Якщо той учень, якого питають, не знає відповіді, то відповідає той, хто запитує. Якщо відповідає правильно, задає своє запитання опонентові.


Знати: технологію приготування страв з припущених і тушкованих овочів; правила подавання страв з припущених і тушкованих овочів; вимоги до їх якості. Вміти: готувати страви з припущених і тушкованих овочів;оцінювати їх якість; робити розрахунок сировини. Завдання для самостійної роботи. Якщо тушковану капусту готують з шпиком або копченою грудинкою, то їх попередньо обсмажують і кладуть в капусту на початку тушкування. Витоплений під час обсмажування шпика або грудинки жир використовують для пасерування овочів. Подають в баранчику або мілкій столовій тарілці, можна посипають подрібненою зеленню. Технологічна карта. № 345 Буряки, тушковані з яблуками.


Значення овочевих страв в харчуванні людини. Впровадження нових технологій харчування у виробництво. Калорійність та енегетична цінність овочей. Обробка сировини і виробництво напівфабрикатів. Варіння і припускання овочів як основні прийоми в кулінарії. Отже, необхідно використовувати для приготування овочевих страв і гарнірів різноманітний асортимент овочів. Oвочі містять багато поживних, смакових і ароматичних речовин, що мають велике значення для правильного харчування. Oвочі сприяють травленню і сприяють більш повному засвоєнню прийнятої людиною їжі.


Перед запіканням більшість овочів підлягає тепловій обробці: їх варять, припускають, тушкують або смажать, а іноді використовують сирими (томати і баклажани). Овочі запікають на листах або порціонних сковородах, попередньо змащених жиром і посипаних сухарями, у жаровій шафі при температурі 250-280 °С до утворення золотистої скоринки на поверхні і температури всередині виробу 80 °С. Страви із запечених овочів поділяють на три групи: овочі, запечені у соусі; запіканки; фаршировані овочі. Перед запіканням бабки, запіканки змащуйте яйцем або сметаною, а овочі для запікання в соусі посипайте тертим.


Технологія приготування страв з овочів. В якій воді краще варити овочі? у жорсткій, із значним вмістом солей кальцію у підкисленій воді у м\'якій воді, яка містить менше солей кальцію. При варінні картоплі, її закладають у холодну воду теплу воду гарячу воду. Для припускання капусту білоголову нарізують соломкою шашками січуть. Для припускання нарізані овочі викладають шаром 10 см 5 см 8 см. Припущені овочі заправляють соусом томатним білим основним молочним. Для припускання використовують помідори з шкірочкою без шкірочки з шкірочкою та без шкірочки. Які овочі перед смаженням панірують у борошні? баклажани, цибулю ріпчасту картоплю, моркву буряк, стручки квасолі.


Технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних. Фірмових страв іноземних кухонь; Правила оформлення та подачі порційних страв на замовлення; Правила складання банкетного меню; Приготування різних видів тіста та виробів з нього; Основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування . - Технологія приготування: Обжарені великі куски м’яса тушать на бульйоні або воді, з обжареними овочами та томатному пюре до готовності. На бульйоні утвореному готується соус. Готове м'ясо нарізають по 1-2 кусочки на порцію, заливають соусом і доводять до кипіння. Відпускають з соусом і гарніром. Вимоги до якості


Страви і гарніри з тушкованих овочів і грибів . 235 9.5. Страви і гарніри із смажених овочів і грибів . 239. 9.6. Запечені страви із овочів і грибів . 244 9.7. Печені овочі . Технологія приготування їжі – це спеціальна дисципліна, яка вив чає способи обробки харчових продуктів і приготування страв та кулі нарних виробів. Приготування їжі називають кулінарією. Слово «кулінарія» похо дить від латинського слова «сulina» — кухня й означає кухонна або ку харська справа.


Тушковані страви з підсмаженої риби смачніші. Для тушкування використовують цілу дрібну рибу, порційні шматочки-кругляки, шматочки, нарізані з філе зі шкірою і кістками. Рекомендують тушкувати солону вимочену рибу і морську рибу з різким специфічним запахом і смаком (камбалу, зубатку, тріску, палтус та ін.). Тривалість тушкування дрібної риби – 3-4 год., порційних шматочків – 45-60 хв. Готовність риби визначають за м'якістю кісток. Риба, тушкована з цибулею й томатами. Філе риби з шкірою без кісток нарізують на порціонні шматочки, заливають бульйоном або водою, додають шатковану цибулю, томати чи томатний сік, вершкове масло, солять і тушкують 45-60 хв. до готовності.


Перед запіканням більшість овочів підлягає тепловій обробці: їх варять, припускають, тушкують або смажать, а іноді використовують сирими (томати і баклажани). Овочі запікають на листах або порціонних сковородах, попередньо змащених жиром і посипаних сухарями, у жаровій шафі при температурі 250-280 °С до утворення золотистої скоринки на поверхні і температури всередині виробу 80 °С. Страви із запечених овочів поділяють на три групи: овочі, запечені у соусі; запіканки; фаршировані овочі. Перед запіканням бабки, запіканки змащуйте яйцем або сметаною, а овочі для запікання в соусі посипайте тертим.


Технологія приготування. Правила подавання. М’ясо, шпиговане овочами. Нашпиговані куски обсмажують і тушкують. На бульйоні, що залишився, готують соус мадера. М’ясо порціонують. Подають з огірками, тушкованими у сметані з грінками; меживом з перцю. Завиванець з яловичини або телятини. Як подають страви з відварного м’ясо? 9. Які способи тушкування використовуються для виробництва страв із тушкованого м’яса? 10. Чому при тушкуванні м’ясних продуктів додається томатне пюре? 11. Правила смаження м’яса великими шматками, порційними (натуральними й панірованими), дрібними і виробів із подрібненого м’яса? 12. Асортимент страв із субпродуктів.


Презентация "Технологія приготування смажених, тушкованих страв із м’яса та субпродуктів". ×. Код для использования на сайте . Щоб надати страві особливого смаку й аромату, під час тушкування додають цибулю, петрушку, селеру, моркву, а також вино, прянощі (лавровий лист, перець, гвоздику, ясинець, кмин). Овочі, які входять до складу соусу, підсмажують окремо або разом з м'ясом, додаючи їх після того, як м'ясо злегка підсмажиться. Прянощі, зелень петрушки і селери (зв'язані в пучок) додаються за 15-20 хв до закінчення тушкування. Печеня по-київськи. Смак і запах тушкованого м'яса з ароматом овочів і спецій, консистенція м'яка, соковита. Тушковані страви зберігають не більше 2 год.


1. Загальні правила тушкування страв з овочів. 2. Приготування, відпуск, вимоги до якості страв : - картопля тушкована. - баклажани тушковані з картоплею. - капуста тушкована. - рагу овочеве. Література : Доцяк В.С. “Українська кухня.Технологія приготування страв” Київ. Вища школа 1995. ст. 312-317. Доцяк В.С.”Українська кухня “Львів “Оріяна-Нова “.1998 ст. 285-290 Старовойт Л.Я. та інші “Кулінарія” Київ. “Генеза “1999.ст. 218-220. Урок № 67-68 (173-174). Приготування страв з запечених овочів. План уроку. 1.Загальні правила запікання страв з овочів. 2.Приготування, відпуск, вимоги до якості ст.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чудо пропись илюхина 3 часть ответы стр 31

японское шоу угадай где твоя жена

гдз математика 1 клас робочий зошит листопад відповіді 2 частина